Ruim een jaar zijn we bezig geweest met de voorbereidingen voor onze reis naar Nieuw-Zeeland. We boekte de vliegtickets, huurde een camper en regelde een eerste overnachting na aankomst, maar verder wilde we ons niet vastleggen. We hadden de mogelijkheid om drie maanden te reizen en Oceanië stond al jaren op onze bucketlist. Nieuw-Zeeland hebben dan ook gedaan als onderdeel van onze drie maanden durende reis. We zijn ook nog naar Hong Kong en Australië geweest. Begin 2019 was het eindelijk zover. In deze blog richt ik mij op vier weken Nieuw-Zeeland: het volledige reisprogramma.

*De reis naar Nieuw-Zeeland hebben wij volledig zelf geregeld. In het artikel hieronder vind je dus onze eigen ervaring.

Reisprogramma 4 weken

Dag 1: Hong Kong – Auckland
Dag 2: Cormandel
Dag 3: Hobbiton
Dag 4 Rotorua
Dag 5: Lake Taupo
Dag 6: Tongario NP
Dag 7: Hastings
Dag 8: Martinborough
Dag 9: Wellington
Dag 10: Overtocht naar Zuidereiland
Dag 11: Abel Tasman NP
Dag 12: Panakaiki Rocks
Dag 13: Greymount
Dag 14: Franz Josef Glacier

Dag 15: Haast
Dag 16: Wanaka
Dag 17: Te Anau
Dag 18: Milford Sound
Dag 19: Ergens tussen Te Anau en Milford Sound
Dag 20: Lumsden
Dag 21: Curio Bay
Dag 22: Pounawea
Dag 23: Herbert
Dag 24: Lake Tekapo
Dag 25: Mount Cook
Dag 26: Nabij Christchurch
Dag 27: Christchurch
Dag 28: Christchurch – Alice Springs (Australië)

Reistijd

Februari/maart 2019
Begin februari vertrokken we richting Oceanië. We maakte een tussenstop van een weekend in Hong Kong en we kwamen vlak na het Chinees Nieuwjaar (half februari) aan in Auckland. We reisde dus de laatste twee weken van februari en de eerste twee weken van maart door Nieuw-Zeeland. Wat ons betreft een perfecte periode. In de maand maart is het nog heerlijk weer op zowel het noordereiland als het zuidereiland. De zon schijnt, maar het is niet te heet en er valt weinig regen. Daarnaast zijn de prijzen iets lager en de campings en accommodaties rustiger want de lokale zomervakantie is net afgelopen. Wij deden deze reis vlak voordat we Flynn kregen, maar persoonlijk vinden we vier weken Nieuw-Zeeland de perfecte bestemming voor een reis met kinderen. Lees ook onze blog ‘Nieuw-Zeeland en Australië met kinderen: waarom wij een beetje spijt hebben van onze reis!’.

Noordereiland

We beginnen onze vier weken Nieuw-Zeeland op het Noordereiland. We hebben 10 dagen om dit prachtige deel van Nieuw-Zeeland te ontdekken. We halen onze camper op en beginnen de nacht in een hotel aan de rand van de stad. We hebben relatief weinig tijd om het Noordereiland te ontdekken en daarom besluiten we niet in Auckland te blijven.

Onze eerste bestemming is Cormandel. We rijden langs een prachtige kustroute en genieten meteen van het feit dat we met een camper reizen. We zetten onze stoelen langs de kant van de weg en genieten van een heerlijke lunch met een prachtig uitzicht. Einde van de dag komen we bij onze camping waar we nog een wandeling over Hot Water Beach maken. Je voelt de warmtebronnen door het zand heen en het is een grappig gezicht om mensen in zelf gemaakte jacuzzi’s op het strand te zien zitten. Een leuke plek aan het begin van onze reis.

We rijden via Hobbiton (Filmset van de Lord of the Rings) naar Rotorua. In deze regio zijn heel veel warmwaterbronnen en geisers. We maken een aantal mooie wandelingen in deze omgeving en gaan daarna door naar Lake Taupo. Lake Taupo is een groot meer waar je diverse watersporten kan beoefenen. Wij kiezen voor een rustige (en goedkope) boottrip naar de Maori carvings. Je kan dit ook kanoën, maar dat vonden we persoonlijk net te ver. Ook brengen we hier een bezoekje aan de Hukafalls. Dan is het tijd om door te rijden naar Tongario National Park. De Tongario Crossing staat hoog op onze bucketlist. Deze 19 kilometer durende wandeling neemt je mee over vulkanen, door woeste landschappen en naar blauwe meren. Een prachtige, maar pittige wandeling. Na een dag wandelen kunnen we even bijkomen in de jacuzzi op onze camping.

Hierna rijden we door naar Hastings waar we op een schattige camping direct aan het strand kunnen parkeren. Op deze camping zijn geen vaste plekken. Je mag je camper dus neerzetten waar je wilt. We rijden door naar Martinborough, een wijnregio. We wandelen door het kleine plaatsje en gaan langs een aantal wijnboerderijen. Het is geen straf om de lokale wijnen te proeven. Vlak voordat we naar het zuidereiland vertrekken, rijden we richting Wellington. Op de dag dat wij daar zijn is er toevallig een haka festival. We besluiten richting het stadium te gaan en kopen kaartjes aan de deur. We zijn vrijwel de enige toeristen op het haka festival en voelen ons erg toerist tussen alle Maori. Toch heten ze ons van harte welkom en genieten we van een aantal haka optredens. Na een bezoek aan het nationale museum rijden we de ferry op naar het Zuidereiland.

Zuidereiland

Zodra we aankomen op het Zuidereiland rijden we naar Abel Tasman National Park. Dit park stond ook hoog op onze bucketlist. We wilde eigenlijk gaan kanoën, maar vanwege ons budget besluiten we toch te gaan wandelen. Een watertaxi brengt ons naar het begin van de route. Het voelt alsof we meedoen aan expeditie robinson zo moeten we vlak voor het strand uit de boot springen en het laatste stuk door de zee naar de kant lopen. Hou je van mooie natuur, witte stranden en blauwe zee dan ben je hier aan het juiste adres.

Helaas zijn de weervoorspellingen slecht, dus zodra we doorrijden naar de Panakaiki Rocks en Greymount achtervolgt het slechte weer ons. We krijgen een heleboel regen over ons heen en maar af en toe zien we een blauwe lucht. Wanneer we bij de Franz Josef Glacier aankomen, is het weer gelukkig weer een stuk opgeklaard. We reserveren een helikopter vlucht en hebben geluk dat er nog een plekje is, want door het slechte weer werden er heel veel afgezegd in de dagen daarvoor. De helikopter zet ons midden op de gletsjer af en we maken samen met een gids een prachtige wandeling. Via Haast, waar we dolfijnen spotten, rijden we naar Wanaka. Wij zijn niet zulke ‘dare devils’ en daarom blijven we niet lang hangen. De omgeving van Wanaka is prachtig en daar genieten we dan dus ook vol van, maar als je dingen wil doen als bungeejumpen heb je het hier pas echt naar je zin.

Voordat we naar Milford Sound vertrekken overnachten we in Te Anau. Jerry besluit daar een potje te golfen, terwijl ik als caddy geniet van het uitzicht. De dag daarna doen we een prachtige wandeling en een boottocht tussen de fjorden van Milford Sound. Een prachtige plek, waar we genoten van de rust en de natuur. Op de terugweg van Milford Sound komen we een prachtige campingplek tegen in de middel of nowhere en we besluiten hier nog even in alle rust te genieten. Als we de volgende dag doorrijden doen we een stop in Lumsden. Een klein plaatsje met een gratis camping, waar we verwend worden met de leftovers van de lokale bakkerij. Lumsden is onze tussenstop voor we doorrijden naar de Catlins.

Tijdens onze route door de Catlins stoppen we bij verschillende highlights (vuurtoren, watervallen, stranden met zeehondjes). We eindigen op de camping bij Curio Bay. Deze locatie heeft een speciaal plekje in ons hart veroverd, want vanaf het strand bij Curio Bay kan je in het water met wilde dolfijnen zwemmen. Een geweldige ervaring! Klik hier voor de uitgebreide blog over deze ervaring. Ook kan je hier pinguins spotten. We rijden door via de kust naar Pounawea en Herbert. Vanuit de laatste plek gaan we naar Oamaru, waar we kleine blauwe pinguins aan land zien komen aan het einde van de dag. Een leuke, maar wel een beetje toeristische ervaring.

Daarna is het tijd om naar Lake Tekapo te rijden. Een prachtig meer met ontzettend blauw water. Het lijkt eigenlijk niet echt. We ontdekken de omgeving en genieten van de rust. Vervolgens rijden we door naar een camping bij Mount Cook. Op deze camping zit je midden in een dark sky reserve en we hopen dan ook op een prachtige sterrenhemel. Echter doen we hier eerst de Hooker Valley Track een prachtige wandeling naar een gletsjer meer aan de voet van Mount Cook. ’s Avonds als de lucht opklaart, worden we getrakteerd op de mooiste sterrenhemel die we ooit gezien hebben. Onze buurman is zo aardig om een mooie foto van ons te maken met zijn camera, aangezien het ons zelf niet lukte.

Helaas is het na deze prachtige ervaring weer tijd om terug te gaan richting Christchurch. Onderweg stoppen we nog op een gratis camping, waar we onze camper een schoonmaakbeurt geven voordat we hem weer inleveren bij de camperverhuurder. Deze reis waarin we in vier weken door Nieuw-Zeeland reden is voorbij gevlogen!

Conclusie

Vier weken door Nieuw-Zeeland reizen is in één woord GEWELDIG! De natuur is gewoonweg prachtig. Er zijn zoveel momenten geweest, waarop we niemand tegen kwamen. Het reizen met een camper is ons daarnaast ook ontzettend bevallen. Je hebt altijd al je spullen mee en de vrijheid die het geeft is gewoon super fijn. We hebben op ontzettend mooie en unieke plekken gestaan met onze camper en daar hoefde we niet eens altijd heel veel voor te betalen. We gebruikte de app Campermate om tijdens het reizen onze campings uit te zoeken. Als we iets negatiefs moeten noemen, dan zijn dat de zandvliegen op het Zuidereiland. We dachten dat we veel meer buiten onze camper zouden leven, maar door de zandvliegen waren we soms echt genoodzaakt om binnen te eten. Toch zouden wij deze reis heel graag nogmaals willen doen, maar dan met onze zoon Flynn.

Totale reissom 10 weken Hong Kong, Nieuw-Zeeland en Australië

€ 18.000,00 (Twee personen)
€ 9.000,00 (Per persoon)
€ 128,57 (Per persoon, per dag)
Inclusief accommodaties, campings, campers, benzine, entreegelden, eten, drinken en overige kosten
*Helaas heb ik geen budget bij gehouden van elk land apart. Ik kan daarom enkel het totale bedrag van de volledige reis delen.Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *