Tijdens onze reis door Nieuw-Zeeland konden wij één van onze bucketlist items afstrepen, zwemmen met dolfijnen in het wild. Ik heb het dan niet over een boottrip met een organisatie naar het midden van de zee, maar ik heb het over direct vanaf het strand het water in lopen en tussen de dolfijnen zwemmen. Dit is oprecht één van de gaafste dingen die wij ooit gedaan hebben!

Curio Bay

Ergens in de derde week tijdens onze roadtrip door Nieuw-Zeeland reden wij richting The Catlins. De Catlins is een prachtig natuurgebied aan de zuidkust van Nieuw-Zeeland. De komt hier om te genieten van de mooie uitzichtpunten, watervallen en om zeedieren te spotten. Vooraf had ik iets gelezen over een baai waar de dolfijnen dicht bij de kust zwemmen, Curio Bay/Porpoise Bay.

Booking.com

Yellow Eyed pinguins

Laat in de middag kwamen we aan op de Curio Bay camping, die we gevonden hadden via onze app Campermate. De camping zelf was niet heel bijzonder en zelfs wat prijzig, maar het had alles wat we nodig hadden. We kwamen immers niet specifiek voor de camping. We kwamen voor de pinguins en de dolfijnen. Nadat we onze camper geparkeerd hadden, liepen we naar het strand. Helaas zagen we geen dolfijnen, dus lichtelijk teleurgesteld liepen we naar de andere kant van de camping. Aan de andere kant van de camping begint een kort pad naar een andere baai, waarvandaan je de Yellow Eyed pinguins kan spotten. Dit keer hadden we meer geluk. We konden niet heel dichtbij komen, maar van een afstandje was het net zo leuk om de schattige pinguins te spotten. Soms komen einde van de dag groepjes pinguins aan wal, dus terwijl we kletste met een enthousiaste local bleven we wachten en hopen. Het bleef helaas bij de paar pinguins die we van een afstandje konden zien.

Zwemmen met dolfijnen in het wild zo vanaf het strand

De volgende ochtend was het een beetje guur weer. De wind was koud. We liepen redelijk ingepakt, maar met toch voor de zekerheid zwemkleding eronder aan richting het strand. We zagen al wat mensen in het water liggen en het duurde niet lang voordat we de eerste dolfijnen zagen spelen. Heel even twijfelde we of het niet te koud zou zijn, maar de bucketlist ervaring om te zwemmen met dolfijnen in het wild lonkte toch te veel. We trokken onze kleding uit en liepen het ijskoude water in. Mijn advies: huur een wetsuit, want het water is echt heel koud. Langer dan 20 minuten hielden wij het niet uit. We moesten toch nog best een stukje de zee in zwemmen, maar eenmaal wat dichter bij de rest begonnen de dolfijnen ook rondom ons te spelen.

Een glimlach van oor tot oor

Ongeveer 20 minuten lang genoten we van de speelse dolfijnen. Soms komen ze best dichtbij wat dan toch wel een beetje spannend is. Toen werd het echt te koud en besloten we snel terug te zwemmen. We sprongen na het zwemmen snel onder een warme douche en met een glimlach op ons gezicht vertrokken we naar de volgende bestemming!

Lees hier meer over onze reis naar Nieuw-Zeeland.

Booking.com

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *