Vrijwel alle reizen die wij tot nu toe gedaan hebben, heb ik zelf geregeld. Met zelf regelen bedoel ik: alles zelf uitzoeken van vluchten en hotels tot activiteiten. Voor sommige reizen vraag ik toch weleens een offerte op bij een reisorganisatie, want het scheelt ontzettend veel werk als je met een reisorganisatie gaat reizen. Toch is er altijd wel een reden om niet de volledige reis door een reisorganisatie te laten regelen, denk aan: de prijs is toch hoger dan ik wil, ik mis een aantal gave accommodaties of ik wil toch liever niet alles al van te voren vast zetten. Onze reis naar Lapland was echter een uitzondering. In deze blog licht ik je toe waarom wij Lapland boekte via een reisorganisatie en de reis naar Lapland dus niet zelf wilde regelen.

Keuzestress: welke reisorganisatie kies je voor een reis naar Lapland

Je hebt besloten om samen met je gezin, of je gezelschap, naar Lapland af te reizen, maar als je gaat googlen kom je al snel een paar onbekende (althans nu nog onbekende) reisorganisaties tegen. Ze bieden allemaal prachtige reizen, maar welke organisatie kan je nu het beste kiezen en waarom. Ik boekte onze reis naar Lapland via Voigt Travel en ik ben nog steeds verbaasd wat een service wij kregen tegen een ontzettend redelijk tarief.

Waarom wij Lapland niet zelf regelen

In eerste instantie wilde ik Lapland heel graag zelf regelen, zoals ik dat met al mijn reizen doe. Ja, het is ontzettend veel werk, maar ik vind het ook altijd erg leuk om alles zelf uit te zoeken. Daarnaast bespaar ik meestal ook echt flink geld als ik alles zelf regel. Toch kwam ik er al snel niet uit. Wij reisde met twee gezinnen naar Lapland met drie jonge kinderen. Wij wisten daarom op voorhand dat we niet alle excursies met z’n allen zouden kunnen doen, maar dat we elkaar moesten afwisselen. Ik las echter overal dat de excursies in een week redelijk vast staan en dat je niet zomaar de ene voor maandag kan boeken en de andere voor dinsdag (om maar een voorbeeld te geven). Daarnaast waren de pakketprijzen vaak echt veel aantrekkelijker dan losse excursies boeken. Ik besloot toch maar weer eens contact op te nemen met een paar reisorganisaties.

Lapland met Voigt Travel

Ik schreef drie reisorganisaties aan en ik legde onze situatie uit. Eén van de reisorganisatie schreef direct terug of we het wel zeker wisten dat we met jonge kinderen naar Lapland wilde. Uhm ja … deze organisatie viel dus meteen af. Toen bleven er nog twee reisorganisaties over. Eén van de medewerkers van Voigt Travel belde mij al heel snel op om mijn situatie door te nemen en de mogelijkheden te bespreken. Het was namelijk wel zeker mogelijk om elkaar af te wisselen en met jonge kinderen naar Lapland te reizen. Zie je wel, dat dacht ik al. We kregen al snel een vrijblijvende offerte binnen en ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kijk toch altijd eerst even naar het totaalbedrag voordat ik de rest lees. Tot mijn verbazing kwam het bedrag niet eens in de buurt van ons maximale budget en het was toch al heel volledig. Het was echt veel en veel goedkoper dan ik had verwacht. Oké, Lapland is duur en het blijft veel geld, maar in vergelijking met heel veel pakketreizen naar Lapland was het echt heel goed betaalbaar en konden we alles doen wat we wilde. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de service die we daarbij kregen. Ook kregen we nog een offerte binnen van de derde reisorganisatie, maar die was twee keer zo duur. Toen ik beide offertes voorlegde aan ons reisgezelschap zei iedereen eigenlijk meteen, unaniem, doen!

Boekingsproces

Het boekingsproces verliep daarna ook ontzettend fijn. De medewerker van Voigt Travel zorgde ervoor dat alles omtrent onze situatie afgestemd werd met de lokale organisaties in Lapland en koppelde dit ook constant naar mij terug. Alle vragen die ik had werden direct beantwoord en ik sprak met een medewerker die zelf ook op die exacte locatie was geweest en dus heel veel leuke en handige tips kon geven. Het voelde ontzettend goed om Lapland met Voigt Travel te boeken. Ik denk oprecht dat ik deze goede prijs niet zelf had kunnen vinden als ik Lapland zelf had willen regelen. Ook niet geheel onbelangrijk: de reis verliep verder ook super. We vlogen met Transavia naar Kittilä. De activiteiten waren inderdaad apart ingeboekt, zodat we konden afwisselen wie er bij de kinderen bleef en we zaten op een prachtige locatie midden in het bos maar toch dicht bij een klein plaatsje. Eigenlijk was deze reis een perfecte vertolking van onze wensen.

Voigt Travel, ontzettend bedankt voor jullie hulp en het samenstellen van een prachtige reis!

Meer weten?

Ik schreef tevens een blog over onze reis naar Lapland met jonge kinderen. In deze blog kan je ook het bedrag vinden wat wij voor onze reis betaald hebben. Op voorhand dachten wij zeker wel € 5000,00 kwijt te zijn (als gezin) aan een week Lapland, maar dat was niet het geval doordat ik het via Voigt Travel heb geregeld. 

Disclaimer: deze blog is niet gesponsord door Voigt Travel, maar oprecht onze persoonlijke ervaring. Deze blog bevat wel affiliate links die ik heb verkregen na onze reis en positieve ervaring met Voigt Travel.

Lapland met Voigt Travel

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *