Begin 2019 gooide we onze backpacks op onze rug en stapte we in het vliegtuig naar Auckland (via Hong Kong). We keken al een jaar uit naar deze prachtige reis van drie maanden door Nieuw-Zeeland en Australië. Oh ja, we mogen ook het weekendje Hong Kong niet vergeten. Ondanks dat de titel anders doet denken, was het echt de reis van ons leven. We ervaarde ultieme vrijheid, genoten van de tijd met elkaar en het reizen met een camper en we spraken over onze wensen voor de toekomst. Toch hadden we achteraf een beetje spijt van onze reis naar Oceanië. In deze blog vertel ik je meer over Nieuw-Zeeland en Australië met kinderen: waarom wij een beetje spijt hebben van onze reis!

Booking.com

Ik hoor je denken: waarom?

Nieuw-Zeeland en Australië zijn beide prachtige en diverse bestemmingen. De natuur, de dieren, het weer en het reizen met een camper vonden wij allen fantastisch. Tijdens deze reis bespraken we onze wensen voor de toekomst en daar kwam al gauw uit dat we allebei een kindje in onze toekomst zagen. Deze reis inspireerde ons zodanig dat we meteen zeiden: hoe gaaf zou het zijn als we dit later met onze zoon of dochter kunnen doen, een paar maanden reizen. En dat is precies waarom wij een beetje spijt hebben van onze reis. Zowel Nieuw-Zeeland als Australië zijn perfecte bestemmingen om met je kind doorheen te reizen. Er is genoeg te doen voor alle leeftijden en doordat je met een camper reist, mits je hiervoor kiest, heb je al je spullen constant bij je. Waarvan we nu weten dat dat ideaal is met een (jong) kind. Nieuw-Zeeland en Australië met kinderen is volgens ons perfect!  

Lange vliegreis

De meeste mensen zullen hun vraagtekens zetten bij, vooral, de lange vliegreis. Ik hoor ze al denken: Zo’n lange vliegreis met een jong kindje? Dat zie ik niet zitten hoor. Begrijp mij niet verkeerd, ik begrijp deze gedachten helemaal, want ook voor mezelf zat ik niet te wachten op zo’n lange vliegreis. Het mooie is echter dat je niet zomaar naar de andere kant van de wereld vliegt. De meeste mensen die naar Nieuw-Zeeland of Australië vliegen, hebben de intentie om langer te blijven. Je vliegt niet zo’n eind om maar één week in het land te blijven en vervolgens het hele eind weer terug te vliegen. Althans tenzij je misschien als zakenreis naar Nieuw-Zeeland of Australië vliegt of als je dit continent als tussenstop gebruikt. Denk dus zo: het is even een lange zit, maar daarna ben je ook echt heel lang op de plek van bestemming en kan je ontzettend mooie ervaringen maken met je kinderen. Nieuw-Zeeland en Australië met kinderen lijkt ons in ieder geval fantastisch! En ondanks dat ik altijd dacht dat ik maar één keer in mijn leven zo ver zou vliegen, kwam ik daar direct na deze reis op terug en zou ik het zo weer doen met Flynn.

Tussenstop

Als je in één keer naar Nieuw-Zeeland of Australië vliegt (ik bedoel niet rechtstreeks, want dat kan sowieso niet) dan ben je ongeveer 24 uur onderweg. Dat is lang, heel lang, maar er zijn een aantal mogelijkheden om de reis wat korter/makkelijker te maken.

Optie 1 (Ideaal voor een reis naar Nieuw-Zeeland): Wij vlogen via Hong Kong, waar we een tussenstop plande van een aantal dagen. Hierdoor deelde we de reis op in twee vluchten van 12 uur en doordat we drie dagen in Hong Kong waren, voelde het totaal niet alsof we in een week tijd 24 uur gevlogen hadden. Het ligt een beetje aan de maatschappij waar je mee vliegt, maar een tussenstop in Singapore behoort volgens mij ook tot de mogelijkheid.


Optie 2 (Ideaal voor een reis naar Australië): Als je vanaf Londen vliegt, kan je een directe vlucht van 16 uur naar Perth nemen. Je moet dan wel eerst naar Londen vliegen, maar dit is zo’n korte vlucht dat de uiteindelijke totale reis minder zwaar zal voelen. Disclaimer: wij hebben deze vlucht nog niet zelf genomen, maar ik zou er zeker voor kiezen als we nog eens die kant op gaan.

Twijfels

Misschien heb je na het lezen van deze blog nog steeds twijfels, maar laat je dan vooral inspireren door onze Nieuw-Zeeland en Australië blogs. Misschien dat alle mooie beelden en verhalen je over de streep trekken om naar Nieuw-Zeeland en Australië met kinderen te reizen.

Booking.com

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *