Vijf prachtige bestemmingen voor verre reizen met kinderen

waarvan wij spijt hebben dat we ze zonder kind hebben gedaan

Oké spijt is een groot woord. Ik bedoel, we hebben fantastische reizen gemaakt met zijn tweetjes naar deze vijf bestemmingen. Tuurlijk had ik dat niet willen missen. Maar vanaf het moment dat Jerry en ik voor het eerste samen op reis gingen, waren we constant op zoek naar mooie landen waar we vast niet heen zouden gaan met een kind. Achteraf waren de redenen voor deze gedachtes ontzettend cliché: te ver vliegen met een kind, te gevaarlijk land met een kind, etc. Nu dat we zelf ouders zijn van een zoon (Flynn 2,5 jaar op het moment van schrijven) denken we hier heel anders over. In dit artikel vertel ik je over vijf prachtige bestemmingen voor verre reizen met kinderen die wij met z’n tweeën hebben gedaan, maar waarvan we achteraf zeggen: deze reis had ontzettend gaaf en makkelijk geweest met een kind. Laat je vooral inspireren en denk niet in beperkingen, zoals wij deden. Ach we denken nu maar zo, dan hebben we een goede reden om nog eens terug te gaan.

Booking.com

1. Jordanië: cultureel erfgoed en overnacht in de woestijn

Jordanië is het eerste land op ons lijstje. Als je Jordanië op de wereldkaart op zoekt, wordt het land omringt door een aantal landen die regelmatig negatief in het nieuws zijn (Israël, Syrië, Irak, Saudi-Arabië). Mensen om ons heen vonden het misschien nog wel spannender dan wij dat we naar Jordanië zouden gaan. En ik moet eerlijk toegeven toen vlak voordat wij zouden vertrekken een wereldleider in dat gebied vermoord werd, vonden wij het eigenlijk ook best wel even spannend. Ik was op dat moment 23 weken zwanger en dan merk je toch al dat je anders gaat denken.

Toch zijn we blij dat we ons niet door angst hebben laten leiden, want men wat is Jordanië een prachtig land. De mensen zijn ontzettend gastvrij en ik heb mij geen enkel moment onprettig of angstig gevoeld in het land zelf. Ik heb het dan trouwens nog niet eens over het heerlijke eten. Alleen al daarvoor zou je een bezoekje aan Jordanië moeten brengen. Zonder gekkigheid, Jordanië staat al jaren bekend als het meest stabiele land in het Midden-Oosten en dat merk je als je daar ter plekke bent. Niet alleen is het land veilig genoeg om met een kind te bereizen, maar ook heeft het land nog een aantal andere grote voordelen:

 • Je kan gemakkelijk met een eigen huurauto op pad.
 • In minder dan 5 uur vliegen sta je al in Jordanië.
 • Je kan genoeg leuke activiteiten doen die ook voor kinderen geschikt zijn.
 • De tempratuur, in het juiste seizoen, is zeer aangenaam. Niet te heet, niet te koud.
 • Je kan in een relatief korte periode heel veel zien.
 • Een reis naar Jordanië kan ook als je een klein budget hebt. Ik schreef hierover de blog: ‘Jordanië met een klein budget: ook leuk met kinderen’.

Kortom, wij gaan zeker nog eens terug met Flynn naar dit prachtige en gastvrije land. Heb jij je tickets al geboekt?

Sawadee reizen Jordanië

2. Mexico: zon, zee, strand en cultuur

Nummer 2 op ons lijstje van landen waar we liever met een kind naar toe waren gereisd, is Mexico. Toen ik Mexico opperde als onze volgende bestemming was Jerry niet meteen enthousiast. Ik snap waarom, want als je series of films kijkt, wordt Mexico nooit zo positief neergezet. Toch overtuigde ik hem om daar doorheen te kijken en we zouden alleen naar de regio Yucatan gaan, dus ver van alle onrust.

Wat een goede keus was het om naar Mexico te gaan, maar een nog betere keus om naar Mexico te gaan met kind. Het land heeft voor ieder wat te bieden en als je liever wat zekerheid wil dan kies je gewoon één van de grote hotels uit. Wij hadden maar een korte periode in Mexico en een klein budget. We kozen er daarom voor om een actie te boeken naar een all inclusive hotel in Tulum en vanuit daar uitstapjes te doen. Een perfecte keus en zeker voor een reis met kinderen! Je hebt op deze manier de veiligheid en het gemak van één hotel met eten inclusief, maar het avontuur van een eigen auto en de mogelijkheid om te gaan en te staan waar je wilt. Ik schreef hier een inspirerende blog over. Naast dat Yucatan niet zo gevaarlijk is als andere delen, zijn er nog een aantal redenen om met een kind naar Mexico te gaan:

 • Er zijn genoeg mogelijkheden in Mexico om goed uit te rusten en te genieten van een zonvakantie.
 • Een reis naar Mexico kan al vanaf 10 dagen en hoeft daarom niet ontzettend duur te zijn.
 • Bivakeren in één hotel en vanaf daar op avontuur gaan, is goed te doen. Dus geen gesjouw met koffers, bedjes, etc.
 • Je kan prima met een huurauto rondrijden, wat wij perfect vinden met een kind.

Kortom, wil je eens een mooie bestemming buiten Europa met iets meer avontuur, maar ook nog de mogelijkheid tot een zonvakantie. Ga dan naar Mexico!

Booking.com

3. Zuid-Afrika: wilde dieren en prachtige zonsondergangen

In 2017 vertrokken Jerry en ik naar Zuid-Afrika en lang gewenste reis die toen al even op onze bucketlist stond. Wederom een reis die wij vanwege veiligheidsredenen niet met een kind overwogen. In ruim 4 weken hebben we zowel de oost- als westkant van Zuid-Afrika afgereisd en wat ons betreft was dat nog steeds niet genoeg. Afrika heeft toen een klein stukje van mijn hart veroverd en nu kan ik niet wachten tot ik Flynn mee kan nemen. Ik moet eerlijk zijn dat het niet overal even veilig is in Zuid-Afrika en op sommige plekken moet je echt niet komen, maar als je goed oplet, geen gekke dingen doet en het gevaar niet op zoekt, dan zou ik hier absoluut met mijn kind heen reizen. Zuid-Afrika is één van die vijf prachtige bestemmingen voor verre reizen met kinderen die op je bucketlist moet staan.

Zuid-Afrika is zeker niet één van die landen waar ik spijt van heb dat we die met z’n tweeën hebben gedaan. In tegendeel ik denk dat je geen genoeg kan krijgen van dit land, dus wat ons betreft alleen maar leuk dat we nu al weten welke plekjes we aan Flynn zouden willen laten zien. Daarnaast heeft Zuid-Afrika een aantal andere grote voordelen voor een verre reis met kinderen:

 • Ja, de vliegreis is wat aan de lange kant, maar daarentegen heb je geen tijdsverschil. Dus geen gedoe met aangepaste slaapjes, etc.
 • Wil je graag met je kind op safari, maar wil je geen malariapillen gebruiken? Dat kan aan de westkant van Zuid-Afrika hoef je geen Malariatabletten te slikken, terwijl je toch de prachtige en wilde natuur in kan trekken.
 • De gastvrijheid in dit land is overweldigend. Nergens voel je je meer welkom en dat geldt helemaal voor je kind.
 • Sommige Zuid-Afrikanen spreken een woordje Nederlands. Zo niet, dan versta je soms gewoon wat ze zeggen doordat veel Afrikaanse woorden op Nederlandse woorden lijken. Ideaal als je een noodgeval hebt of als je kind wil communiceren.
 • Reizen in Zuid-Afrika kan met je eigen huurauto of een camper.

Kortom, ook Zuid-Afrika is weer zo’n prachtige bestemming waar je prima kan reizen met kinderen. Ik denk zelfs dat dit één van de mooiste ervaringen is die je je kind kan meegeven.  Wij kunnen ieder geval niet wachten tot we Flynn meenemen. Lees hier meer over onze reis naar Zuid-Afrika!

4. Australië en 5. Nieuw-Zeeland: de andere kant van de wereld

Eén van mijn wensen, die ik had voordat we voor een kindje wilde gaan, was een reis naar de andere kant van de wereld. Australië en Nieuw-Zeeland stonden al jaren hoog op mijn wensenlijstje voor een langere reis. Ik dacht je vliegt toch niet zomaar 24 uur naar de andere kant van de wereld, dan moet je er ook echt een flinke tijd kunnen doorbrengen. We plannende een datum, regelde vrij op werk (voor 3 maanden), begonnen te sparen en stippelde langzaam onze reis naar Australië en Nieuw-Zeeland uit. Ondanks dat we drie maanden hadden, kwamen we er al snel achter dat we nog steeds keuzes moesten maken. Beide landen, maar vooral Australië, zijn ontzettend groot en in drie maanden tijd kan je gewoon niet alles zien. We konden alleen al drie maanden in één van beide landen blijven, maar omdat ik ervan overtuigd was dat we dit één keer in ons leven zouden doen, besloten we van beide een beetje mee te pakken. Wat had ik het mis! Direct nadat we weer naar huis vertrokken droomde ik al van de volgende reis naar de andere kant van de wereld. Mijn grootste reden om deze landen zonder kind te bereizen was de vliegtijd. En ja, ik ga niet liegen die was pittig. Op de heenweg hadden we een tussenstop in Hong Kong van een paar dagen, wat voor de rust fijn was, maar de terugweg van 28 uur (2 vluchten van 12 uur met een overstap van 4 uur) achter elkaar was pittig. Ik heb niet snel last van een jetlag, maar na zo’n vluchtschema heb je echt even een paar dagen nodig om weer in het ritme te komen.

Waarom voeg ik Australië en Nieuw-Zeeland dan toch aan ons lijstje van vijf prachtige bestemmingen voor verre reizen met kinderen toe? Heel simpel, beide landen zijn totaal anders, maar prachtig. In beide landen hebben wij ons heel veilig gevoeld, ondanks dat we elke nacht in onze camper sliepen. Soms sliepen we midden in de natuur met niemand om ons heen en toch heb ik mij nooit onveilig gevoeld. Naast veiligheid bieden beide landen nog wat voordelen:

 • Er is zoveel te doen en te zien in beide landen. Er is letterlijk voor ieder wat wils.
 • Reizen met een camper of huurauto is echt heel goed te doen in beide landen. Met een camper heb je het gemak dat je altijd al je spullen en je bed bij je hebt. Zeker ideaal als je met peuters op reis gaat.
 • In onze ogen is dit de ultieme bestemming als je iets langer op reis wil, maar ook voor een kortere periode zou ik met mijn kind naar Australië of Nieuw-Zeeland vertrekken. Persoonlijk zou ik zorgen dat je minimaal vier weken naar één van beide landen kan. De afstand is de hoofdzakelijke reden hiervoor.
 • Heb je een lastige eter? Dan zijn deze landen ook zeer geschikt. In de supermarkten kan je veel westerse producten kopen.

Kortom, ben je op zoek naar een avontuurlijke reis waar je voor iedereen in het gezin iets te doen hebt? Verdiep je dan eens in Australië of Nieuw-Zeeland. Ik hoop zeker nog eens terug te gaan met Flynn naar beide landen. Wil je meer weten over onze reis naar Australië en Nieuw-Zeeland? Lees dan de blogs die ik over onze reis schreef.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *