Samen met mijn man Jerry en zoontje Flynn hebben wij inmiddels 30+ landen bezocht. Eén ding wat wij het liefst elke reis doen, is op zoek naar indrukwekkende watervallen. We hebben er inmiddels dan ook heel wat gezien en ook Flynn is besmet met het watervallen virus. Dit zijn 10 indrukwekkende watervallen die we met jullie willen delen.

Cascata dos Anjos Madeira 10 indrukwekkende watervallen

1. Cascata dos Anjos – Madeira (Portugal)

Link naar de locatie op google maps
Toen we tijdens onze roadtrip door Madeira de hoek omreden van deze weg zagen we een prachtige waterval op de weg neervallen. Onze auto kon wel een wasbeurt gebruiken, dus reden we dwars door de waterval heen. Niet alleen wij vonden dit fantastisch ook onze zoon van toen 1,5 jaar bleef maar roepen ‘auto douchen’.

Maraetotara Falls Nieuw-Zeeland 10 indrukwekkende watervallen

2. Maraetotara Falls – Nieuw-Zeeland

Link naar de locatie op google maps
Deze prachtige waterval ligt verstopt in de bossen. Je moet dus echt even goed zoeken, maar als je ‘m eenmaal gevonden hebt, kan het genieten beginnen. De lokale inwoners komen hier samen om af te koelen in het ijskoude water op hete dagen. Ook wij maakte daar gretig gebruik van.

Kozjak waterval Slovenië 10 indrukwekkende watervallen

3. Kozjak waterval – Slovenië

Link naar de locatie op google maps
Deze waterval is een stuk indrukwekkender in het echt dan op de foto. Niet alleen de weg er naartoe door een prachtig bos is indrukwekkend, maar ook het moment waarop je deze waterval ziet is onbeschrijfelijk. De waterval klettert met een oorverdovend geluid in een grot naar beneden in een klein meertje. Een uniek aangezicht!

Seljalandsfoss waterval Ijsland 10 indrukwekkende watervallen

4. Seljalandsfoss waterval – Ijsland

Link naar de locatie op google maps
Ben je gek op watervallen dan moet je zeker naar Ijsland gaan, want daar kom je een aantal hele gave tegen. Deze waterval vonden wij erg leuk omdat je achter de waterval langs kan lopen. Waterdichte kleding of een goed skipak vonden wij dan ook erg belangrijk, want een beetje nat word je zeker.

Mackenzie falls Grampians Australië 10 indrukwekkende watervallen

5. Mackenzie falls – Australië

Link naar de locatie op google maps
Deze waterval ligt in het natuurpark The Grampians. Je moet flink wat trappen af om onderaan de waterval te komen, maar wij vonden het de trip meer dan waard. Toen wij de waterval bezochten regende het helaas, maar anders kan je hier prima even een rust momentje inlassen.

Pericnik Waterval Slovenië 10 indrukwekkende watervallen

6. Pericnik Waterval – Slovenië

Link naar de locatie op google maps
Ook deze waterval is een stuk indrukwekkende in het echt dan op de foto. Het gave aan deze waterval is dat je er achterlangs kan lopen. De waterval is ook vanaf de parkeerplaats te zien, wat ideaal is als je slecht ter been bent. Wij waren vooral onder de indruk van de kracht van deze waterval en de mooie regenboog die tevoorschijn kwam door het opstuivende water.

Waterval Milford Sound 10 indrukwekkende watervallen

7. Watervallen in Milford Sound – Nieuw-Zeeland

Link naar de locatie op google maps
De precieze naam van deze waterval weet ik helaas niet, maar je komt er niet zonder een boottocht over de Milford Sound te nemen. Niet alleen de waterval was indrukwekkend, maar het varen door de fjorden zelf was ook erg gaaf. Onderweg passeer je nog meer watervallen, dus houd je camera bij de hand.

Levada do Alecrim

8. Alecrim waterval – Madeira (Portugal)

Link naar de locatie op google maps
De Alecrim waterval bevindt zich aan het einde van de Levada do Alecrim wandeling. De wandeling was goed te doen met een kind op je rug (in een rugdrager) en de vergezichten die we onderweg tegenkwamen waren prachtig. Aan het einde van de wandeling konden we hier even op adem komen. De waterval zelf is niet heel groot, maar de rust maakte dit tot de perfecte lunchspot.

Skradinski Buk waterval

9. Skradinski Buk Waterval – Kroatië

Link naar de locatie op google maps
In Krka National Park vind je heel veel verschillende watervallen. Skradinski Buk is de meeste populaire en terecht. Deze imposante waterval bestaat uit meerdere stromen. Het water klettert naar beneden en aan de kant kan je op een bankje genieten van een prachtig uitzicht.

10. Lisbon Falls – Zuid-Afrika

Link naar de locatie op google maps
Prachtige natuur, mooie watervallen en wilde dieren. Wat ons betreft is Zuid-Afrika de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Deze prachtige waterval vind je op de panorama route. Om deze foto te maken, moesten we een kleine beetje buiten de gebaande paden lopen. De regenboog kregen we als beloning op de foto erbij!

De 10 indrukwekkende watervallen die wij hierboven aanraden zijn stuk voor stuk prachtige watervallen. Uiteraard zijn er nog veel meer prachtige watervallen, maar bovenstaande sprongen er voor ons uit tijdens onze reizen.

Booking.com

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *