Vanaf het eerste moment dat wij tijdens mijn zwangerschap van Flynn tegen familie, vrienden en kennissen vertelden dat we met Flynn wilde gaan reizen, stroomde de vragen en negatieve uitspraken over reizen met kinderen binnen. Daarbij moet ik eerlijk zeggen dat we gelukkig ook een heleboel familieleden en vrienden hebben die ons volledig steunen, maar toch vindt het overgrote deel het moeilijk, spannend, eng dat we met ons kind op reis willen. Waarom is dat? Hieronder deel ik negatieve uitspraken over reizen met kinderen die wij kregen en hoe wij ons hierdoor niet laten beïnvloeden.

  • Wat heeft een kind nou aan reizen?
  • Waarom zou je met je kind reizen? Hij herinnert het zich later toch niet. (zie mijn blog ‘3 redenen om te reizen met je kind’ voor voorbeelden waarom je kind zich de reis wel herinnert)
  • Zou je dat nou wel doen zover weg met een kleintje?
  • Wil je nou nog steeds met je kind op reis?
  • Reizen met een kind klinkt als veel gedoe.
  • Wat als ze daar geen luiers hebben?
  • Is reizen met een kind wel veilig?
  • Wat doe je als je ziek wordt?
  • Is het daar niet te warm voor je kind? Is het daar niet te koud voor je kind?
  • En ga zo nog maar even door.

Het grappige is dat de meeste van deze vragen niet voorbijkwamen toen Jerry en ik met z’n tweetjes gingen reizen, terwijl veel antwoorden niet anders zijn (in mijn opinie) wanneer we reizen met z’n tweeën als reizen met een kind.

Levada do Alecrim negatieve uitspraken

Hoe gaan wij hiermee om?

Inmiddels heb ik leren accepteren dat er altijd mensen zijn die deze vragen blijven stellen. Sommige mensen stellen deze vragen puur uit interesse. Sommige mensen stellen deze vragen omdat ze onzeker zijn en zelf niet goed weten hoe ze het zouden moeten aanpakken. En sommige mensen stellen deze vragen uit een soort jaloezie. Hoe dan ook is mijn beste advies om je hier niet door te laten beinvloeden. Daarmee bedoel ik niet dat je dan maar meteen zonder voorbereiding in het eerste het beste vliegtuig moet stappen. Nee, reizen met een kind vergt wel iets meer denkwerk, want sommige vragen zijn wel heel relevant en reizen met een kind is echt anders dan voorheen. Maar dat deze vragen bestaan en dat reizen met een kind anders is, betekent niet dat je je moet laten tegenhouden om te gaan reizen. Sterker nog, ik denk dat zowel jij als je kind heel veel baat heeft bij reizen. Daarover schrijf ik meer in mijn blog ‘3 redenen om te reizen met je kind‘. Het draait in onze opinie vooral om de juiste mindset als het aankomt op reizen en daarbij moet je loslaten dat je precies op dezelfde manier kan reizen als voor je met kinderen ging reizen.

De juiste mindset

Ik hoor je denken wat is dan precies de juiste mindset? Als je denkt ‘Ik moet en zal dit zien. Kosten wat kost.’ Ja, dan gaat de reis, kan ik je nu al vertellen, niet zoals je zou willen. Als jij door blijft pushen, terwijl je kind niet te genieten is, geniet je er dan zelf nog wel van? Of als je met een peuter, die nog maar net kan lopen, reist en je gaat langs diepe ravijnen wandelen, dan moet je wel goed nadenken hoe je dat gaat doen en of dat verstandig is. Wij moesten in Madeira al na een paar honderd meter ervoor kiezen om de mooiste wandeling van Madeira (althans zo wordt er gezegd) te staken, omdat het niet veilig voelde. Lees hierover meer in mijn blog ‘5 wandelingen in Madeira voor kleine natuurliefhebbers’ onder het kopje bonus tip. Maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat je kind een dwarse bui heeft en dat je goed moet nadenken hoe je daarmee omgaat. Je kan dan beter denken: oké, we doen even een stapje terug en vullen de dag anders in. Over het algemeen kun je gewoon doen wat je wilt tijdens zo’n reis en heb je een geweldige ervaring. Je moet alleen de juiste mindset hebben. Zorg dus dat je voornaamste doel GENIETEN EN HERINNERINGEN MAKEN is met je gezin. Als dat je mindset is, dan vinden jullie vanzelf de juiste weg met je kind en dan zal je zien dat je veel meer kunt doen, dan je vooraf bedacht had.

Kortom, als jij wilt reizen met je kind, of je dat nou spannend vindt of niet, doe dat dan vooral. Informeer jezelf goed, bereidt je voor zo goed als je zelf wilt (google is je beste vriend), maar doe jezelf en je kind een plezier: GA!

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je je onzeker bespreken? Stuur mij gerust een mailtje via vonnekevanrijn@studiovonn.nl.

Booking.com

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *