De meeste ouders zijn erg gespannen als ze gaan vliegen met een baby of peuter. Wij vinden dat niet nodig. Ongeacht hoe de reis ook gaat verlopen jij als ouder doet je uiterste best en dat weten wij. Dat mag ook weleens gezegd worden! Voorbereiding is wat ons betreft echt het halve werk en de juiste items in je handbagage zijn wat ons betreft van cruciaal belang voor een goede vlucht. In deze blog delen wij een handige inpaklijst handbagage voor vliegen met een peuter. Alle tips en/of producten hebben wij zelf geprobeerd met onze peuter. Je leest hieronder dus onze persoonlijke mening.

Inpaklijst handbagage voor je peuter

 1. Twee setjes reserve kleding: ongelukjes zijn helaas zo gebeurt. Daarnaast wil je altijd iets mee hebben voor als de koffer toch niet aankomt.
 2. Plastic ziplock zakje: hier kan je kleding in doen als er eventueel een ongelukje is gebeurt.
 3. Luierbroekjes en billendoekjes: vooral handig als je peuter zo lang is als onze Flynn. De vliegtuig wc’s zijn niet gebouwd op lange mensen of peuters.
 4. Speenkoord: je moet er niet aan denken om de speen van je peuter kwijt te raken
 5. Thermofles: mocht je peuter nog een flesje krijgen, dan kan je achter de douane heet water kopen en kan je zelf het flesje maken. Wij gebruiken de leuke thermofles van Rex London.
 6. Poedertoren of Philley: zorg dat je in het vliegtuig niet nog je melk hoeft af te meten. Een poedertoren of Philley zorgt dat je de juiste hoeveelheid melkpoeder in één keer in de fles kan doen. Wij gebruikte beide afhankelijk van de lengte van onze trip.
 7. Drinkbeker: heb je een drinkbeker met rietje, dan kan de luchtdruk ervoor zorgen dat het water gelanceerd wordt als je ‘m voor het eerst opent na het opstijgen.
 8. Favoriete knuffels
 9. Buggy klein genoeg voor in het vliegtuig: op deze manier heb je de buggy van begin tot eind bij de hand. Wij hebben zelf gekozen voor de GB Pockit+.
 10. Vliegtuigbedje: wij kozen voor een soort opblaas hocker genaamd Wick Air, zodat Flynn helemaal plat kon liggen.
 11. Grote hydrofiele doek: deze kan je gebruiken als deken, maar je kan ook een soort tentje bouwen zodat je kindje lekker kan slapen in het donker.
 12. Paar kleine cadeautjes: de nieuwe speeltjes houden je peuter ieder geval even zoet, maar ook het uitpakken is een leuke bezigheid.
 13. Snacks

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wij beseffen ons heel goed dat bovenstaande producten erg veel ruimte innemen in de handbagage. Toch vind ik het belangrijk om te zeggen dat je jezelf ook niet moet vergeten, want een setje extra kleding voor jezelf kan ook echt geen kwaad. Mochten we nog meer handige tips hebben voor op de inpaklijst handbagage voor vliegen met een peuter, dan zullen wij deze toevoegen.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *