In onze ogen kan je Mexico op twee manieren bereizen. De eerste optie is een volwaardige rondreis door het volledige land. Deze optie kost je 3 tot 4 weken en je ziet alle mooie en culturele plekken van dit prachtige en vriendelijke land. De tweede optie is je reis organiseren vanuit één locatie in Yucatan. Wij kozen voor deze laatste optie. Dit maakt Mexico perfect voor een reis met kids, zelfs voor de onervaren reiziger!

Reisprogramma 10 dagen:

Dag 1: Amsterdam – Cancun
Dag 2: Tulum
Dag 3: Tulum
Dag 4: Tulum – Chichén Itzá
Dag 5: Tulum – Coba
Dag 6: Tulum – Ruïnes in Tulum en Grand Cenote
Dag 7: Tulum – Akumal
Dag 8: Tulum
Dag 9: Cancun – Amsterdam
Dag 10: Aankomst Amsterdam

Familiereizen Sawadee

Reistijd

Mei 2016
Wij gingen buiten de vakanties om in mei naar Mexico. Mei is één van de heetste maanden in Mexico, maar wij vonden het vooral heerlijk na een lange winter en langzaam opstartend voorjaar. Ook is mei het begin van het regenseizoen, maar daar hebben wij niets van gemerkt. Mei is wat ons betreft een perfecte maand omdat we Mexico bezochten als zon en cultuur vakantie. Daarnaast is het weer heerlijk en door de hitte en het beginnende regenseizoen is het niet mega toeristisch. Je kan in deze maand ook nog geregeld een goede last minute scoren. Ook wij boekte een last minute voor onze vakantie naar Mexico.

Last minute naar Mexico

Wij hadden behoefte aan zon dat was wel duidelijk toen we deze last minute naar Mexico boekte. We zagen een mooie actie van een all inclusive hotel met een autohuur op het resort en besloten Mexico te ontdekken vanuit één locatie. Acht volle dagen zaten we in Mexico en vooraf was ik bang dat ik dat te weinig zou vinden voor de lange vluchttijd, maar dat vonden wij eigenlijk alles meevallen. Reis je met een kind, dan zou ik overwegen om minstens twee weken te blijven i.v.m. het tijdsverschil. De eerste paar dagen besloten we lekker van de zwembaden en het inclusieve eten te genieten. Die twee zijn alleen al top als je Mexico wilt bezoeken met kids.

Chichén Itzá

Toch willen we graag meer zien van Mexico dan alleen de het zwembad op het resort. We huren een auto bij het verhuurbedrijf op het terrein. Heeft jouw resort geen autoverhuur, dan huur je makkelijk een auto via Sunnycars. We rijden in één keer door naar de Chichén Itzá. De Chichén Itzá is de bekenste mayaruïne. De geschiedenis en het terrein zijn onmisbaar tijdens je reis door Mexico. Op eigen gelegenheid liepen we een rondje in de hete zon en genoten we van alle culturele overblijfselen. Wat ons betreft moet je Chichén Itzá bezoeken, maar bereidt je voor op alle verkopers op het terrein. Wij vonden dit een klein beetje af doen aan de ervaring. Het was allemaal erg gecommercialiseerd. ’s Middags namen we weer een heerlijke duik in het zwembad. Mexico is perfect voor een reis met kids. Je kan culturele activiteiten combineren met een middagje relaxen aan het zwembad.

Coba

De volgende dag reden we naar de Maya ruïne Coba. Aan het begin van het park huurde we een fiets en op die manier verkende we het volledige terrein. Tot we bij de hoofd piramide aan kwamen. In 2016 mochten wij deze nog beklimmen. Inmiddels mag dat, in verband met het behoud van de ruïne, niet meer. Deze piramide is een stuk minder intact dan de Chichén Itzá, maar omdat we deze mochten beklimmen vonden wij ‘m persoonlijk leuker. Daarnaast is dit terrein, althans in 2016, niet zo gecommercialiseerd wat wij ook echt een groot voordeel vonden.

Ruïnes van Tulum en Grand Cenote

Op onze derde dag gaan we met de auto richting de ruïnes van Tulum. Het bijzondere aan deze ruïnes vinden wij de ligging. Na het parkeren van je auto loop je nog een stuk door het bos. Op een gegeven moment loop je onder een soort poort door en ineens zie je de ruïnes liggen met daarachter de oceaan. Na Coba is dit onze favoriet. Op ons gemak verkennen we het terrein. We balen echter als we erachter komen dat we hier op een prachtig wit strandje een verkoelende duik in de zee hadden kunnen nemen. Vergeet dus zeker je zwemkleding niet als je de ruïnes van Tulum gaat bezoeken. We rijden snel langs ons hotel voor onze zwemspullen en gaan door naar de Grand Cenote. Een cenote is een natuurlijke ondergrondse waterbron, waar je in mag zwemmen. We genoten van deze prachtige plek en het verkoelende water. Ook zagen we hier kleine schilpadjes zwemmen en lopen. Een leuke toevoeging aan onze reis. Na dit bezoek leveren we onze huurauto weer in.

Akumal

Toch hebben we nog één ding op onze bucketlist staan. Zwemmen met zeeschildpadden in Akumal kan het! Vanaf ons resort lopen we in een klein uur naar het strand van Akumal. Op voorhand twijfelde we of we wel zouden weten waar we het water in moesten om met de zeeschildpadden te zwemmen, maar als we aankomen zien we al wat snorkelaars in zee liggen. Daar moeten we blijkbaar zijn. Bij een lokaal standje huren we een zwemvest en snorkelset en we duiken snel het water in. Het water is helaas niet helder, maar dat bederft de pret niet. Het maakt het wel een stuk spannender. We dobberen rustig in het water en zodra de schilpadden op ongeveer een meter afstand komen, zien we ze onderwater verschijnen. De beesten zijn immens groot, maar toch weten ze ons behendig te vermijden. Tip: aanschouw deze beesten niet alleen onder water. Kijk ook af en toe boven water. De schilpadden komen af en toe even luchthappen en het is een ontzettend leuk gezicht om hun koppies boven het water uit te zien steken.

Laatste dagen

Helaas zit onze vakantie naar Mexico er alweer bijna op. We genieten nog een laatste keer van ons zwembad, de cocktails en het heerlijke eten voordat we weer het vliegtuig naar Nederland instappen. De manier waarop wij onze reis naar Mexico gedaan hebben, is in onze ogen perfect voor een reis met kids. Ook onervaren of beginnende reizigers kunnen op deze manier genieten van een leuke reis met kinderen.

Totale reissom 10 dagen Mexico

€ 2.500,00 (Twee personen)
€ 1.250,00 (Per persoon
Inclusief overnachtingen, auto, benzine, eten, drinken, entreegelden en overige kosten

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *