Een unieke overnachting in Wadi Rum stond met stip bovenaan ons wensenlijstje toen we onze reis naar Jordanië aan het plannen waren. De foto’s die we zagen waren prachtig en ook de sterrenhemel trok onze aandacht. Het leek ons vooraf wat lastig om tijdens onze zelf samengestelde reis naar een woestijn af te reizen, want kan je zomaar zelf in de woestijn rijden? En zo niet, hoe kom je dan bij je accommodatie. Daarnaast heb je allerlei verschillende accommodaties in de woestijn van tentenkampen tot luxe hotels tot slapen onder de sterrenhemel. Het vele googlen wil ik jullie besparen en daarom delen wij hieronder hoe je een unieke overnachting in Wadi Rum zelf kan regelen en waarom wij voor een luxe accommodatie kozen.

Laatste reis met z’n tweeën

De reis naar Jordanië was de laatste reis, die mijn man en ik, samen deden voordat onze zoon Flynn geboren werd. We wilde nog één avontuurlijke reis maken, maar we moesten ook een beetje op het geld letten. Aangezien ik bijna altijd mijn reizen zelf regel, was dat voor Jordanië eigenlijk vanzelfsprekend. Zo konden we geld besparen en zelf op zoek naar unieke plekjes in het land. Het zou onze laatste reis met z’n tweetjes zijn, dus besloten we onszelf op één nacht luxe te trakteren. Als je op zoek gaat naar accommodaties in Wadi Rum, dan heb je twee opties. 1. Een tentenkamp waarin je praktisch onder de sterrenhemel slaapt. Of 2. een luxe accommodatie waarin je vanuit een luxe doorzichtige bubbel onder de sterrenhemel slaapt. Aangezien ik op dit moment 23 weken zwanger was, vonden we de tent een minder fijne optie en dus besloten we dat we voor een luxere accommodatie zouden gaan. De zoektocht naar een unieke overnachting in Wadi Rum begon.

Wadi Rum Bubble Luxotel

Zodra we de bubbels van Wadi Rum Bubble Luxotel zagen, waren we meteen verkocht. Wat een prachtige plek en wat een unieke overnachting midden in de Wadi Rum. We besloten de accommodatie meteen te boeken. Aangezien we niet de meest luxe auto gehuurd hadden, zeker geen 4×4, twijfelde we alleen of we op eigen gelegenheid bij het hotel konden komen. Het vriendelijk personeel van het hotel stelde ons via de mail gerust. Vlak naast de weg aan het begin van de woestijn staat hun incheckbalie en daar kan je je auto parkeren. Vervolgens haalt een 4×4 auto je op en brengt je met je koffers in ongeveer 20 minuten naar je bubbel. De weg naar onze accommodatie, was hobbelig, maar prachtig.

Booking.com

Woestijnactiviteiten

Aangekomen bij onze bubbel hebben we meteen het bubbelbad aan gezet wat op de veranda van onze bubbel stond. We konden heerlijk bijkomen in het bubbelbad met uitzicht op de prachtige omgeving. Het hotel biedt diverse woestijnactiviteiten aan, zoals kameel rijden, quad rijden of met een 4×4 de woestijn in, maar wij besloten vanwege mijn zwangerschap rustig aan te doen en gewoon van de omgeving te genieten. Toen het einde van de middag wat kouder werd, namen we plaats in de heerlijke stoelen in onze bubbel en begon het echte spektakel. Vanuit onze luie stoel zagen we de zon achter de bergen zakken.

Avondprogramma

Toen de zon volledig onder was, trokken we naar de hoofd bubbel. In deze bubbel zit een receptie, bar en restaurant. Het diner en ontbijt zijn inclusief bij een overnachting en we genoten van al het heerlijke eten. We besloten een late sterren kijk excursie te boeken bij de receptie. Die avond liepen we samen met een astronoom van het hotel de woestijn in voor een waar spektakel. Met het blote oog zagen we ontzettend veel sterren. Daarnaast stond er midden in de woestijn een telescoop opgesteld waardoor we de maan en sterren van dichtbij konden bekijken. Met een hoofd vol interessante informatie doken we ons bed in. Midden in de nacht werd ik wakker. Ik keek naar boven en kon vanuit mijn bed door het doorzichtige plafond van onze bubbel de sterrenhemel zien. Zucht, wat een fantastische plek en wat een unieke overnachting in Wadi Rum!

Wadi Rum Bubble Luxotel met kinderen

Wij verbleven in dit hotel tijdens onze babymoon. Toch zou ik je zeker aanraden om hier met een kind heen te gaan. Wadi Rum Bubble Luxotel heeft ook familie bubbels. Daarnaast kan je op deze manier de woestijn ervaren met de luxe van een hotel. Dan heb ik het nog niet eens over het zand en alle woestijnactiviteiten die je kind heel veel plezier zullen geven. Ik hoop dat wij Flynn ooit mee terug kunnen nemen naar deze bijzondere plek, die hij stiekem in mijn buik al een beetje heeft meegemaakt.

Wil je meer weten over onze volledige reis naar Jordanië? Lees dan ‘Jordanië met een klein budget: ook leuk met kinderen‘.

Jordanië reizen

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *