Ongeacht of je je jouw kind wil voorbereiden op een reis of dat je je kind meer wil leren over een andere cultuur (vanuit huis). Reisboeken voor kinderen zijn niet alleen handig, maar vooral ook heel erg leuk. Wanneer een kind nog niet eerder naar het buitenland geweest is, dan weet hij/zij niet beter dan wat gebruikelijk is in Nederland. Je vergroot letterlijk de wereld van je kind door met hem te gaan reizen. Een reis maken kan door in de auto of het vliegtuig te stappen en naar de andere kant van de wereld te vliegen of door samen met je kind in reisgidsen, speciaal gemaakt voor kinderen, te duiken. Speciaal voor jullie heb ik onze vijf favorieten reisboeken voor kinderen op een rijtje gezet!

Flynn gaat de wereld zien

Onze favoriet is natuurlijk ‘Flynn gaat de wereld zien’. Flynn gaat de wereld zien is hét voorleesboek om kinderen voor te bereiden op een (wereld)reis. Het boek is zo ontwikkeld dat kinderen zich voor het reizen voor kunnen bereiden op alles wat bij reizen komt kijken, denk aan: je koffer inpakken, een prikje halen, avonturen beleven op reis, vreemd eten, nieuwe vriendjes maken, maar ook hoe leuk het is om bij thuiskomst opa en oma weer te zien en terug te kijken op de mooie herinneringen die gemaakt zijn. Ook als je niet op reis gaat is Flynn gaat de wereld zien een ontzettend leuk boek om samen met je kindje te lezen. Door de vrolijke illustraties leert je kind meer over andere delen van de wereld. Je kunt het hardcover boek kopen voor € 22,50 (inclusief verzendkosten) via Boekscout of Bol.com! Lees meer over Flynn gaat de wereld zien op onze pagina Kinderboek.
Doelgroep: 2 tot 6 jaar

Ontdek Bali

De eerste keer dat ik met de e-books van De Wereldtrein in aanraking kwam, was ik meteen enthousiast. Voor het kleine bedrag van € 8,95 kan je samen met je kind vanuit huis een reis maken door een land naar keuze. Het e-book Ontdek Bali is net nieuw en ik mag jullie hieronder een voorproefje geven. Aan de hand van opdrachten, spelletjes en informatie leer je de cultuur van het land kennen en is het net alsof je Bali zelf hebt bezocht. Een ontzettend leuke en interactieve manier om kinderen meer over de wereld te leren en nog eens duurzaam ook. De e-books van De Wereldtrein zijn niet alleen leerzaam en visueel aantrekkelijk voor je kinderen, maar met je aankoop steun je ook nog eens een goed doel. Per verkocht e-book doneert De Wereldtrein namelijk € 1,00 aan een lokaal goed doel. Had ik al gezegd dat wij fan zijn? Op dit moment hebben ze naast het e-book Ontdek Bali ook nog het e-book Ontdek Nepal, maar houdt hun website of Instagram in de gaten voor nieuwe landen.
Doelgroep: 4+

Nijntjes Verre Reizen

Welk kindje kent Nijntje niet? In het gouden boek van Nijntjes Verre Reizen gaat Nijntje op pad door Europa, Afrika, De Noordpool en het Verre Oosten. Met dit vrolijke boek van Nijntje leert je kindje meer over verschillende culturen en gebruiken. Ben je op zoek naar een meer algemeen boek, dan kan je ook eens kijken naar Reis rond de wereld Nijntje. Beide zijn leuk voor de aller kleinste!
Doelgroep: 2 tot 6 jaar

Het Wondere Wereld Spelletjesboek

Nog zo’n leuk interactief boek is Het Wondere Wereld Spelletjesboek. Dit boek staat boordevolle weetjes, puzzels en kaarten om kinderen van alles te leren over verschillende landen in de wereld. Een leuke en interactieve manier om de horizon van je kind te verbreden.
Doelgroep: onbekend

De grote wereldatlas – Atlas voor kinderen

Voor de nieuwsgierige kinderen is De grote wereldatlas voor kinderen ook ontzettend leuk. Per continent leer je meer over de dieren die er leven, de belangrijke monumenten en gebouwen, de mensen en de natuur. Ook wordt er in dit boek aandacht besteed aan diverse uitdagingen, zoals de groeiende bevolking, klimaatverandering en het behoud van dieren en milieu. Een ontzettend leerzaam en interessant boek vooral voor iets oudere kinderen. Flynn is nog een beetje te jong voor dit boek, maar over een paar jaar zal hij hier veel plezier aan beleven.
Doelgroep: 10+

Mis jij nog een boek in dit rijtje? Stuur ons dan een berichtje. Wellicht kunnen we nog een deel 2 maken van deze blog.

Ben je op zoek naar meer kinderreisgidsen? Neem dan eens een kijkje op De Zwerver. Flynn gaat de wereld zien is toevallig ook te koop via Reisboekenwinkel De Zwerver.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *