Vanaf vrijdag 24 februari is het kinderboek Flynn gaat de wereld zien te koop. Flynn gaat de wereld zien is hét voorleesboek om kinderen van 2 tot 6 jaar voor te bereiden op een (wereld)reis. Ik, auteur Vonneke van Rijn, wil andere ouders inspireren om met hun jonge kinderen te gaan reizen. Om je alvast warm te maken voor het kinderboek deel ik hieronder 10 leuke feitjes over Flynn gaat de wereld zien: het kinderboek.

Booking.com

  1. Voor iedereen die mij een beetje kent, is de panda als hoofdpersonage geen verrassing, maar mocht je mij nog niet kennen dan is het leuk om te weten dat ik een extreme liefde heb voor panda’s. Ze zijn niet alleen schattig, maar ook een beetje onhandig. Precies zoals ik!
  2. Flynn is geboren met een klein hapje uit zijn linkeroor. Dit kan medisch gezien geen kwaad, maar het kenmerkt Flynn. Ik vond het daarom een leuk detail om toe te voegen aan Panda Flynn. Had jij het kleine hapje uit de oor van Panda Flynn al gezien?
  3. De knuffels die Panda Flynn overal mee naar toe neemt, zijn gebaseerd op de favorieten knuffels van Flynn.
  4. Panda Flynn komt tijdens zijn reis de rode panda Mia tegen. Ik heb gekozen voor de naam Mia, omdat dit de eerste naam was die Flynn uit kon spreken. Eén van de kindjes in zijn groep op het kinderdagverblijf heette destijds Mia.
  5. Het noorderlicht spotten stond al heel lang op onze bucketlist. Ik wilde het noorderlicht daarom heel graag verwerken in één van de illustraties. Inmiddels hebben we deze wens van onze bucketlist kunnen afstrepen.
  6. De moeilijkste illustratie was de illustraties van de waterval. Niet alleen wij, maar ook Flynn is gek van watervallen. Ik wilde daarom perse een waterval in het boek verwerken, maar hoe zorg je ervoor dat een illustratie lijkt te bewegen als water?
  7. Persoonlijk vind ik de illustratie van Antarctica het mooiste. Er is veel te zien voor kinderen en de kleuren passen perfect bij elkaar.
  8. Flynn is sinds zijn geboorte al in 8 landen geweest, namelijk: Duitsland, Finland (Lapland), Frankrijk, Griekenland (Rhodos), Kroatië, Oostenrijk, Portugal (Madeira) en Slovenië. Voordat hij leerplichtig is, hopen we nog een aantal lange en verre reizen met hem te maken.
  9. Flynn heeft nog niet alles uit het boek Flynn gaat de wereld zien gezien, maar alle illustraties zijn gebaseerd op de ervaringen van Jerry en Vonneke en de reiswensen die wij nog hebben voor Flynn.
  10. Wij hopen voordat Flynn leerplichtig wordt nog een langere tijd met Flynn te gaan reizen. Landen die op onze bucketlist staan, zijn: Canada, Costa Rica, Argentinië, Chili (Paaseiland) en Namibië.  

Wil je nog meer leuke feitjes over Flynn gaat de wereld zien weten? Stuur gerust een mailtje naar vonnekevanrijn@studiovonn.nl. Ik heb daarnaast nog een uitgebreide blog geschreven over het ontstaan van het kinderboek Flynn gaat de wereld zien. Lees hier de blog ‘Van idee tot uitgave: de route naar Flynn gaat de wereld zien’.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *