Durf jij het? Je wilt toch nog graag op vakantie met je kind/kinderen, maar hoe pak je dat aan een last minute boeken. Hoe zorg je ervoor dat je niet alsnog de volledige hoofdprijs betaald? En vooral kan je eigenlijk wel een last minute boeken met kinderen? In deze blog help ik je over deze pijnpunten heen, want een last minute boeken is helemaal niet zo ingewikkeld. Je moet alleen weten wat je doet, voordat je uren het internet afspeurt.

1. Bedenk waar je heen wilt of hoever je wilt rijden/vliegen

Aller eerst is het belangrijk om ongeveer te weten wat je wilt. Wil je een zonvakantie op de Canarische eilanden of ga je liever voor een actieve vakantie. Hoever wil je daarvoor vliegen of wil je op reis met de auto. Je hoeft nog niet precies te weten naar welk land je last minute met kinderen gaat, maar het is wel handig om een ongeveer richting te hebben.

2. Bepaal je maximale budget

Bepaal vervolgens wat je maximale budget is. Wij maken altijd een totaal budget. Bijvoorbeeld: wij willen maximaal 2500 euro uitgeven voor 2 volwassenen en 1 kind inclusief eten voor twee weken reizen en we willen graag op minimaal drie verschillende plekken overnachten. Dit is even een voorbeeld. Op deze manier weten wij heel duidelijk waar we naar zoeken. Wij laten ons met een duidelijk afgebakend budget zelden verleiden tot een duurdere vakantie. Als blijkt dat ons budget niet past bij onze wensen, dan passen wij sneller onze wensen aan, zodat we het budget haalbaar kunnen maken. Daarnaast houden wij niet van veel extra uitgaven ter plekke en daarom probeer in de extra uitgaven, zoals eten, activiteiten, benzine, etc. altijd in ons budget te verwerken. Op deze manier weet ik dat ik niet nog eens 1000 euro extra uitgeef bovenop mijn budget.

Vonneke en Flynn in Slovenië

3. Zet alerts aan

Afhankelijk van welke website je gebruikt en of je een pakketreis boekt of losse vliegtickets en hotels kan je bijna op elke website alerts aanzetten of je inschrijven voor een nieuwsbrief met betrekking tot last minutes. Ook op facebook bestaan er groepen, waar goedkope last minute getipt worden. Ik kan je zeggen dit loont. Wij hebben wel eens een last minute geboekt in mei naar Mexico door dit soort alerts goed in de gaten te houden. Voor 950 euro inclusief eten per persoon. Voor nog geen 2000 euro konden wij dus 10 dagen genieten van Mexico in een ultra all inclusive hotel. Daarnaast gaven we ter plekke nog 500 euro uit aan een auto huren en entreegelden, waardoor we van een zonvakantie aanbieding een mini rondreis door Mexico maakte. Voor 2500 euro hebben wij een mega bucketlist bestemming af kunnen strepen.  

4. Wees niet bang om een goede locatie mis te lopen

Durf je geen last minute te boeken, omdat je bang bent om een goede locatie mis te lopen? Wees hier niet bang voor. Wij hebben al een aantal keer een last minute geboekt en nog nooit zaten we in een verschrikkelijk hotel of appartement. Goed zoeken is het belangrijkste en leren de pareltjes eruit te vissen. De last minutes die wij boekte hadden altijd een goede kamer, prima eten en een zwembad en of speel mogelijkheden voor kinderen. Kan je toch echt geen hotel vinden met een speeltuin of zwembad voor jouw budget? Kijk dan eerst of je wensen in combinatie met je budget realistisch zijn. Kijk vervolgens eens naar de mogelijkheden van een zwembad of speeltuin buiten jouw accommodatie om. Een last minute met kinderen kan juist ook weer zorgen voor een vakantie met iets meer avontuur door de lokale speeltuintjes op te zoeken. Wij vinden dit juist ook weer een heel leuk onderdeel van een vakantie.

Family Hotel Lisanj

5. Last minute meivakantie met kinderen

Wil je nog een last minuten boeken voor de meivakantie. Neem dan eens een kijkje op één van onderstaande websites. We hopen dat onze blog je helpt om een prachtige last minute te boeken met kinderen.

Deze zomer gaan wij drie maanden reizen. Normaal gesproken plan je zoiets maanden van te voren, maar wij boekte de meeste dingen pas 6 weken vooraf. Volg @flynngaatdewereldzien op instagram om ons avontuur te volgen en meer te leren over hoe wij dit alles last minute regelde.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *