Twee maanden geleden is mijn boek Flynn gaat de wereld zien gelanceerd. Ik krijg ontzettend veel lieve vragen over hoe het gaat met mij, de boekpromotie en of het boek al vaak verkocht is. Ontzettend lief! Ik wil jullie daarom een korte update geven over hoe het met mij en Flynn gaat de wereld zien gaat twee maanden na de boeklancering.

Hoe gaat het?

Met mij gaat het goed. Begin dit jaar is het ontzettend druk geweest. Niet alleen de voorbereidingen van mijn boek vonden toen plaats, maar ook mijn gewone grafisch ontwerp opdrachten via Studio Vonn liepen gewoon door. Geen dag was hetzelfde en ik liep van het ene project in het andere. De lancering van mijn boek was dus ook zeer welkom. Eindelijk kon ik met de wereld delen waar ik al zo lang mee bezig was geweest. Inmiddels twee maanden na mijn boeklancering is de drukte niet minder geworden. Echter is mijn werk iets wat verschoven. Ik ben op dit moment meer bezig met Studio Vonn dan met het promoten van mijn boek. Dat betekent overigens niet dat Flynn gaat de wereld zien stil staat.

Boekpromotie

In de eerste weken na mijn boeklancering ben ik ontzettend druk geweest met diverse boekpromotie activiteiten. Zo gaf ik een interview aan Omroep Bollenstreek over mijn boek, heb ik een interview gedaan met het Kleine Globetrotter magazine (artikel komt eind juni uit), heb ik diverse voorleessessies gedaan bij het kinderdagverblijf en op basisscholen, heb ik een winactie gedaan met De Wereldtrein en ben ik langs de lokale boekhandels gegaan om mijn boek te promoten. Waarschijnlijk mis ik nog wat dingen, maar dit zijn een aantal highlights. Ontzettend spannend, maar vooral erg leuk om mijn verhaal te vertellen. De mensen die ik door Flynn gaat de wereld zien leer kennen en de leuke reacties die ik krijg zijn overweldigend. Ik spreek daarnaast regelmatig jonge ouders die ontzettend blij zijn met mijn boek. Het idee dat ik kinderen kan helpen met het voorbereiden op een (wereld)reis vind ik geweldig. Daarvoor is het boek gemaakt.

Boekverkopen

De vraag die mensen het meeste stellen. Hoe loopt de verkoop van je boek? In één antwoord kan ik zeggen: goed, beter dan ik had verwacht. Ik vond het vooraf lastig in te schatten hoeveel boeken ik zou verkopen en ook via welke platformen. Mijn boek is te koop bij Uitgeverij Boekscout, Bol.com en de boekhandel. Het lastige is dat ik niet altijd inzicht heb in hoeveel boeken precies verkocht worden. Mijn uitgeverij heeft een heel mooi overzicht, waardoor ik daar goed kan zien hoeveel aantallen er via hen verkocht zijn. Echter als het boek via de boekhandel wordt verkocht of bol.com heb ik daar iets minder zicht op. Begin dit jaar, nog voor mijn boeklancering, maakte ik een doelstelling voor mijzelf: in 2023 hoop ik minstens 100 boeken te verkopen. Op dit moment weet ik dat ieder geval al de helft Flynn gaat de wereld zien boeken verkocht zijn en dat in twee maanden na de boeklancering. Dus ja, het gaat wat mij betreft goed, beter dan verwacht. Is rond de 50 boeken verkopen veel? Niet voor een bekende auteur, maar voor mij, een onbekende auteur, is het veel.

Blog Flynn gaat de wereld zien

Begin dit jaar ben ik ook gestart met mijn website Flynn gaat de wereld zien. Op deze website plaats ik blogs over onze reis ervaringen en hoop ik andere ouders te inspireren om ook met hun kind/kinderen te gaan reizen. Daarnaast helpt mijn blog mij indirect met het verkopen van mijn boek. Om mijn blog een extra boost te geven, heb ik tevens een Instagram account opgezet en ben ik ook begonnen met Pinterest. Die laatste moet ik nog wat meer onderhouden, maar agh ik ben ook pas vier maanden bezig en dat allemaal naast mijn werk voor Studio Vonn.

En nu?

De vraag die vervolgens vaak gesteld wordt is: en nu? Eerlijk gezegd denk ik nog niet zover. Nu geniet ik eerst van het huidige succes. Komende zomer gaan we als gezin drie maanden reizen en vaak zorgt zo’n reis weer voor nieuwe inzichten, dus ik ben benieuwd. Volg ons via @flynngaatdewereldzien op Instagram. Tuurlijk zit ik nu al boordevol leuke ideeën, maar ik moet ook kijken of die ideeën verkoopbaar en haalbaar zijn. Met dit boek ben ik al zeker 1,5 jaar bezig geweest, dus een tweede boek maken bijvoorbeeld doe je ook niet even zomaar. Ik laat het voor nu dus allemaal even bezinken en richt mij vooral op de promotie van mijn boek Flynn gaat de wereld zien. En terwijl ik dat typ straal ik stiekem toch wel van trots. Ik heb gewoon een boek gemaakt!!!
Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *