Mexico is een prachtig land vol met avonturen, mooie stranden en prachtige dieren. Eén van de gaafste ervaringen die je in Mexico kunt hebben, is het zwemmen met schildpadden. Deze bijzondere dieren zijn ongelooflijk fascinerend en kunnen op veel plekken in Mexico worden gevonden, vooral in de regio van de Riviera Maya. In 2016 gingen wij op vakantie naar Mexico en zwemmen met schildpadden was een hele grote wens.

Locatie zwemmen met schildpadden

Er zijn verschillende plaatsen in Mexico waar je kunt zwemmen met schildpadden, maar één van de populairste plekken is in Akumal, een klein kustplaatsje gelegen tussen Playa del Carmen en Tulum. Akumal heeft een prachtig koraalrif en is een belangrijk broedgebied voor schildpadden. Het is dan ook geen verrassing dat Akumal een populaire bestemming is voor mensen die graag willen zwemmen met deze bijzondere dieren.

Excursie of eigen gelegenheid

Wanneer je in Akumal bent, zijn er verschillende manieren om met de schildpadden te zwemmen. Je kunt bijvoorbeeld een excursie boeken bij één van de lokale tourbedrijven. Hier krijg je een snorkeluitrusting en zwem je met een gids naar de plekken waar de schildpadden zich bevinden. Als je geen fan bent van een georganiseerde excursie, kun je ook gewoon op eigen houtje naar Akumal gaan. Het is een openbaar strand waar je zelf kunt snorkelen en op zoek kunt gaan naar de schildpadden. Wij verbleven in een prachtig resort tussen Tulum en Akumal in. Wij liepen binnen een uur vanuit ons hotel over het strand naar het prachtige strand van Akumal. Ter plekke huurde we bij een standje een zwemvest en snorkeluitrusting. Vervolgens hoefde we alleen nog maar het water in te lopen en we zwommen tussen deze prachtige reusachtige beesten.

Andere locaties

Naast Akumal zijn er ook andere plekken in Mexico waar je met schildpadden kunt zwemmen, zoals in de buurt van Cancun en Cozumel. Het beste moment om schildpadden te spotten is tijdens de warmere maanden van het jaar, van mei tot en met september. Tijdens deze periode komen de schildpadden aan land om hun eieren te leggen en zijn ze gemakkelijker te zien. Wij waren in mei in Mexico en zagen genoeg schildpadden.

Zwemmen met schildpadden in Mexico is een bucketlist onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens jouw reis naar dit prachtige land. Het is niet alleen een geweldige kans om deze prachtige dieren te zien, maar het is ook een leuke manier om te genieten van de prachtige stranden van Mexico. Dus waar wacht je nog op! Wil je meer lezen over onze reis naar Mexico. Lees dan het volledige reisprogramma.

Foto schildpad: wirestock freepik

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *