Wij zijn echte natuurliefhebbers. Als we op reis zijn, maken we regelmatig mooie hikes en het liefst gaan we op zoek naar een gave waterval of proberen we dieren te spotten in het wild. Ook Flynn is al besmet met een liefde voor natuur, watervallen en dieren. We proberen daarom ook regelmatig in Nederland met hem de natuur in te trekken en op zoek te gaan naar avontuur. Eerder schreef ik een blog met insider tips over de Keukenhof en omgeving Lisse. In deze blog wil ik ingaan op het maken van een safari in eigen land. Want ja ook in Nederland kan je mooie safari’s maken.

Herten spotten bij de Amsterdamse Waterleidingduinen

Elke keer verbaas ik mij weer over hoe dichtbij de Amsterdamse Waterleidingduinen voor ons zijn. We gaan hier dan ook graag naar toe in het weekend. De waterleiding duinen is een prachtig natuurgebied, wat loop van De Zilk tot aan Amsterdam. Ingang De Zilk is voor ons het dichtst bij en vinden wij ook altijd een leuke plek, omdat hier altijd veel herten rond lopen. De perfecte plek dus om dieren te spotten met kinderen. Je kan er prachtige wandelingen maken (niet alle paden zijn buggy proof) en als ik hier rondloop, de vogels hoor fluiten en de zon op mijn gezicht voel branden, dan overvalt mij altijd een geluksgevoel. Even terug naar de safari in eigen land. Als je bij Ingang De Zilk begint met wandelen, vooral rechtdoor richting het beboste gedeelte, dan kom je vrijwel gegarandeerd herten tegen. Flynn vindt het fantastisch en ook wij vinden het elke keer weer een belevenis om de herten te spotten. Naast herten kan je hier ook met een beetje geluk vossen, boommarters, ijsvogels en vele vlinders en libellen spotten. Let op, om te wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen moet je wel een toegangskaartje kopen voor een paar euro. Wil je een lange wandeling doen, dan kan je vanaf de Ingang van De Zilk in ongeveer 12 kilometer (heen en terug) van de parkeerplaats naar het strand lopen. Zorg wel dat je deze wandeling met een rugdrager of draagzak doet, want de paden zijn niet allemaal buggy proof.

Wil je in de buurt van de Amsterdamse Waterleiding duinen overnachten, dan is De Groene bollenschuur een aanrader. Deze omgebouwde bollenschuur ligt tussen de tulpenvelden in het hart van de Bollenstreek. Vanuit Hillegom kan je met de auto of fietsend naar de ingang van De Zilk. Deze plek is ook echt een aanrader als je tijdens het tulpenseizoen wilt overnachten.

Tip! Op de website van Travelblondie las ik een super leuke tip, die ik ook graag met jullie wil delen. Naast dat De Groene Bollenschuur een gave overnachtingsplek is in de regio kan je hier tevens kano’s huren, waarmee je tussen de bollenvelden door kan kanoën. De foto’s van Travelblondie zijn inspirerend genoeg om deze activiteit op je bucketlist te zetten. Wil je zeker weten dat je tussen de bloemenvelden vaart, huur de kano dan tussen begin april en begin mei. Meer insider tips lees je hier.

Spot Schotse Hooglanders en wilde paarden in Natuurgebied Lentevreugd

Nog zo’n pareltje waar wij graag komen is natuurgebied Lentevreugd in Wassenaar. Voor ons wat verder weg rijden, maar een prachtig natuurgebied voor een relatief korte wandeling met kinderen. In dit natuurgebied vindt je Schotse Hooglanders en wilde paarden. Ook voor vogel- (en vlinder) liefhebbers is dit een waar paradijs. Een gedeelte van de wandeling is een aangelegd pad en goed te doen met de kinderwagen. Het pad daarna adviseer ik alleen met een stevige kinderwagen, maar liever een rugdrager of draagzak. Flynn loopt het pad inmiddels zelf, maar let op dat er ook flinke drassige delen kunnen zijn. Kijk dus zelf of je het volledige pad wil lopen of op een gegeven moment omdraait. Natuurgebied Lentevreugd is wat ons betreft een grote tip voor in het voorjaar. In april zie je hier de net geboren kalfjes tussen de grote Schotse Hooglanders in lopen. Wederom ontzettend bijzonder om te zien. Ook de wilde paarden zijn prachtig om te zien. Ze zitten soms wel iets meer verstopt dan de Schotse Hooglanders, maar tot nu toe hebben we er altijd nog wel een paar gezien. De toegang tot het natuurgebied is gratis, maar let op er is geen horeca of iets dergelijks aanwezig. Wij vinden dit echt een prachtige plek voor een safari in eigen land en dieren spotten lukt hier zeker, ook met kinderen.

Zeehondensafari vanuit Zierikzee

Nog zo’n leuke safari in eigen land voor je bucketlist is een zeehondensafari vanuit Zierikzee. Vanuit de haven van Zierikzee vertrekt de zeehondensafari met Frisia Rondvaarten. Let op, zorg dat je vooraan in de rij staat, want de plaatsen op het bovendek zitten snel vol. De safari duurt ongeveer 2 uur. Geniet tijdens de vaartocht van nationaal park de Oosterschelde, mooie uitzichten en de zon. Kijk goed om je heen terwijl je aan het varen bent, want wij zagen tijdens onze vaartocht Bruinvissen (Nederlandse dolfijnen) in het water zwemmen. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik mij besefte dat je voor dolfijnen helemaal niet naar een zonnige bestemming hoeft te vliegen. Na een klein uurtje varen, kom je aan bij de zandbanken, waar je tientallen zeehonden ziet zonnen. De boot verstrekt een aantal verrekijkers, maar wil je zeker zijn van een verrekijker neem er dan zelf eentje mee. Ook zonder verrekijker kan je de zeehonden goed zien. De prijs voor een zeehondensafari is € 17,50 voor volwassenen en € 14,00 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar (laatste prijs update 2023).

Safaripark Beekse Bergen, vanaf Lake Resort naar Safari Resort

Safaripark Beekse Bergen is een ontzettend leuk safari park voor een safari in eigen land. Je kan hier een safari in je eigen auto maken tussen de wilde dieren. Maar wist je dat je ook kan overnachten in het Safari resort. Je vindt er diverse huisjes aan de savanne waar je vanuit je huisje wilde dieren kan spotten. Ideaal voor met kinderen. De dieren die hier rondlopen zijn echt alleen te bezichtigen voor het Safari Resort van Beekse Bergen. Het zijn dus niet de dieren die je overdag in Safaripark Beekse Bergen ziet. Het geeft je veel meer het gevoel alsof je daadwerkelijk op de savanne overnacht. Maar nu heb ik een echte insider tip voor je. Wist je dat je ook kan overnachten op het Lake Resort? Het Lake Resort ligt een stukje verder weg van het safaripark en wat de meeste mensen niet weten, is dat je via een binnenweg met je auto van het Lake Resort naar het Safari Resort kan. Op deze manier kan je als gast genieten van de faciliteiten van het Safari Resort van de Beekse Bergen, terwijl je verblijft op het Lake Resort. Ook wij brachten vanaf het Lake Resort een bezoekje aan het Safari Resort en konden zo een prachtige wandeling maken langs alle wilde dieren. Flynn vond het prachtig en had echt het gevoel dat hij op safari was. Ik moet wel eerlijk zeggen dat hij de net geboren baby ganzen net zo schattig vond als de giraffen en neushoorns. Ach dat is toch ook wel weer heerlijk aan een kind.

Veluwe

Heb je nog geen genoeg gekregen van bovenstaande plekken, dan is de Veluwe ook echt een grote aanrader voor een safari in eigen land. Dieren spotten op de Veluwe met je kinderen is ontzettend leuk. De Veluwe is heel erg uitgestrekt en je vindt er ontzettend veel verschillende dieren van herten, tot aan Schotse Hooglanders, vogels tot aan everzwijnen. Wij vinden het altijd erg leuk om in augustus naar de Veluwe te gaan. De heide staat dan prachtig in bloei met paarse kleuren.

Ook voor bijzondere overnachtingen ben je op de Veluwe aan het juiste adres. Landal Greenparks heeft bijvoorbeeld diverse parken dichtbij de Veluwe.

Buitenlandse safari

Liever op safari in het buitenland? De meeste mensen denken meteen aan een Afrikaanse safari, maar juist met jonge kinderen is een safari in Sri Lanka ook super gaaf. Onze peuter van 3 jaar vond het ieder geval geweldig!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *