Eind 2021 waren we op zoek naar een praktisch skigebied voor een skivakantie met peuter (1,5 jaar). Voorgaande jaren, toen we nog op skivakantie gingen zonder kind, hadden we niet zoveel eisen. We wilde gewoon lekker skiën in een mooi gebied en vooral veel kilometers maken. Toen mijn ouders vroegen of we begin 2022 weer met hen op skivakantie wilde, waren we meteen super enthousiast. We besefte ons alleen ook dat een skivakantie met peuter wel heel anders zou worden. We gingen op zoek naar een skigebied wat paste bij onze nieuwe wensen en vonden de perfecte wintersportbestemming in het plaatsje Flaine. In deze blog wil ik onze zoektocht en keuzes met jullie delen en vooral vertellen waarom wintersportbestemming Le Grand Massif de perfecte bestemming is voor een skivakantie met peuter.

Le Grand Massif Flaine Skivakantie met peuter

Onze wensenlijst

Zodra we eenmaal besloten hadden om begin 2022 toch gewoon op skivakantie te gaan, begon onze zoektocht. Deze skivakantie zouden we niet alleen met vier volwassenen gaan, maar ook Flynn onze peuter van 1,5 jaar zou meegaan. We merkte al gauw dat onze wensen voor een skivakantie met peuter flink veranderde, want we besefte ons dat we niet constant met z’n vieren tegelijk op de piste konden staan. Normaal gesproken houden we alle vier van lange dagtocht en schuiven we het liefst einde van de dag aan bij het eten. Niemand van ons zag het zitten om hele dagen in de accommodatie te zitten en we wilde het liefst Flynn ook zo vroeg mogelijk op de ski’s zetten. Hoe zorgen we dat we alle vier voldoende kunnen skiën, maar dat er ook constant iemand bij Flynn is? Daarbij staat voorop dat we Flynn niet naar een kinderopvang wilde brengen, want we wilde hem juist onze liefde voor wintersport meegeven. We bedachten een flink wensenlijst om tot het perfect skigebied te komen waar we het beste van beide werelden konden krijgen. Dit werd grofweg ons wensenlijstje:

  • Appartement met eigen kookgelegenheid
  • Aan de piste
  • Op loopafstand van een oefenweide
  • In de buurt van restaurants
  • Niet veel duurder dan normaal

Appartement met eigen kookgelegenheid

Normaal gesproken schuiven we graag aan in een restaurant, maar dit jaar besloten we toch voor een appartement te gaan. Met een jong kindje vinden wij het fijn om eigen kookgelegenheid te hebben, zodat je altijd wat te eten kan regelen als de kleine honger heeft. Daarnaast is een appartement ook wat groter/ruimer dan een hotelkamer en met een kindje is dat ook geen overbodige luxe. Je kind heeft dan net als thuis genoeg ruimte om te spelen.

Aan de piste

Vooraf hadden we al bedacht dat we elkaar waarschijnlijk zouden gaan afwisselen met skiën, dus wilde we graag aan de piste zitten. Op deze manier verspillen we zo min mogelijk tijd aan reizen van het hotel naar de piste en delen we onze ski tijd zo efficiënt mogelijk in.

Op loopafstand van een oefenweide

Zoals eerder genoemd, wilde wij Flynn graag vroeg op de ski’s zetten. Een oefenweide naast de deur leek ons daarom perfect voor zijn eerste ervaring in de sneeuw. Daarnaast wilde we deze wederom op loopafstand hebben, zodat we ook met onze peuter zo min mogelijk tijd zouden verliezen aan reizen. Dit bleek tijdens de vakantie een schot in de roos. We kochten een setje onderbind ski’s bij de Decathlon en stonden binnen 2 minuten op de oefenweide vanaf het moment dat we ons appartement verlieten.

In de buurt van restaurants

Ondanks dat we een appartement hadden en zelf wilde gaan koken, wilde we ook af en toe uit eten. De reden dat we graag dicht bij restaurants wilde zitten had twee kanten. Aller eerst wil je met een peuter niet te lang op zoek moeten naar een plek om te eten. Daarnaast leek een restaurant dichtbij ons appartement een ideale plek om elkaar te ontmoeten als de ene ’s ochtends ging skiën en de ander ’s middags.

Onze ervaring

Na veel zoeken, kwamen we uiteindelijk op het plaatsje Flaine uit in het skigebied Le Grand Massif. Dit skigebied ligt in een soort kommetje en alle pistes komen uiteindelijk op dezelfde plek terug. Dit was in praktijk echt perfect! We verbleven in het appartementencomplex Résidence Odalys Le Panoramic. We waren zeer tevreden over de accommodatie en de locatie van het complex sloot perfect aan op al onze wensen. ’s Ochtends gingen we met z’n allen naar buiten en bleef één iemand bij Flynn om te oefenen met skiën op de oefenweide of om gewoon lekker te spelen in de sneeuw. De andere drie gingen vervolgens skiën, maar kwamen elke keer weer terug in hetzelfde kommetje. Hierdoor voelde de vierde persoon, die bij Flynn bleef, zich ook betrokken bij het skiën en konden we af en toe afwisselen als volwassenen. Ook lag er bovenaan de oefenweide een restaurantje midden op de piste, waardoor degene die met Flynn in het kommetje bleef ook even een drankje kon gaan doen tussendoor. Kortom, voor een skivakantie met peuter is wintersportbestemming Le Grand Massif wat ons betreft de perfecte locatie!

Le Grand Massif Flaine Skivakantie met peuter

Twijfel je nog over een skivakantie met peuter? Lees dan ook mijn blog ‘3 redenen om niet met je peuter op skivakantie te gaan‘.

Booking.com

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *