Voordat je kinderen kreeg, hield je altijd ontzettend van een wintersport vakantie. Alleen zo’n vakantie met je peuter klinkt toch wel heel ingewikkeld. Begin 2022 kozen wij ervoor om Flynn (toen 1,5 jaar) toch mee te nemen op skivakantie. Hieronder geef ik je drie redenen waarom je niet met je peuter op skivakantie moet gaan. Wees gerust onderaan geef ik ook drie redenen waarom juist wel!

*Ik praat hieronder constant over skivakantie of skiën, omdat wij zelf niet snowboarden. Uiteraard geldt onze mening ook voor snowboard vakantie.

Drie redenen om je peuter niet mee te nemen op skivakantie:

  1. Is dit je eerste skivakantie (en misschien ook wel je laatste)? Of moet je misschien zelf nog leren skiën, dan is het niet slim om je peuter op ski’s te zetten. Om je peuter de beginselen van het skiën te leren, is het handig om zelf een goed skiniveau te hebben.
  2. Heb je behoefte aan een rustige wintersportvakantie en heb je geen zin om je in het zweet te werken? Ook dan is het misschien niet het beste moment om je kleintje voor het eerst op ski’s te zetten. Uit ervaring kan ik je vertellen dat je jezelf flink in het zweet werkt. Je weet zelf hoe het is om met al die warme kleding in een kleine ruimte ergens in de kelder van je hotel of appartementencomplex in de skiruimte te staan. Je bent al bezweet voor je buiten komt. Nu moet je niet alleen jezelf, maar ook je kind nog dik inpakken en dat terwijl je peuter alle kanten op loopt behalve de juiste. Kortom, je voelt je niet heel ontspannen als je flink bezweet met 5 lagen kleding achter je peuter aan rent. Daarnaast snapt een peuter die net kan lopen nog niet goed hoe ski’s werken en heeft hij op de piste dus ook wat extra ondersteuning nodig. Heb je nog zin in een skivakantie met peuter?
  3. Heb je een krap budget voor je skivakantie? Dan is het wellicht niet verstandig om je peuter mee te nemen op skivakantie. Je weet hoe duur het is om voor jezelf een nieuw skioutfit aan te schaffen. Voor een peuter is dat helaas niet anders. Daarnaast moet hij elk jaar een volledig nieuw outfit wat niet in de koude kleren gaat zitten.

3 redenen om niet met je peuter op skivakantie te gaan

Drie reden om je peuter wel mee te nemen op skivakantie:

  1. Jong geleerd is oud gedaan. Dit was voor ons de belangrijkste reden om juist wel met onze peuter op skivakantie te gaan. Einde van onze vakantie wist onze kleine meneer hoe hij op ski’s moest lopen en hij kon zelfs al een beetje glijden zonder hulp. Daarnaast kon hij de oefenweide tussen onze benen in volledige skiën (of glijden), net hoe je er tegenaan kijkt.
  2. Onze peuter (van toen 1,5 jaar) vond het stiekem erg leuk en was super trots op zichzelf als hij alleen op z’n skietjes stond. Daarnaast vond hij het ook geweldig om sneeuwkastelen te bouwen en de hele dag heerlijk buiten te zijn. Wij hadden hierbij wel het geluk dat we de hele week een strak blauwe lucht hadden. Toch vonden wij de momenten dat we buiten met hem in de sneeuw waren al het geworstel in de, altijd te kleine, skiberging waard!
  3. Niets is schattiger dan je dik ingepakte kleine peuter, die pas net kan lopen, door de sneeuw zien waggelen. Vooral dat eerste moment dat je je kind ziet genieten in de sneeuw of op z’n ski’s is goud waard!

Als je besluit om je peuter mee te nemen op skivakantie, dan raad ik het aan om goed uit te zoeken wat je wensen zijn. Het ene skigebied is beter ingericht op kinderen dan het andere. Wil je weten welke keuzes wij maakte? Lees mijn blog ‘Wintersportbestemming Le Grand Massif ideaal met kids’.

Booking.com

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *