Canada is één van de meest adembenemende landen ter wereld, met zijn uitgestrekte landschappen, majestueuze bergen en prachtige nationale parken. Als je de natuurlijke schoonheid van Canada wilt verkennen, is een camperreis de perfecte manier om dit te doen. Ook wij kunnen niet wachten om Canada per camper te ontdekken. Maar campings boeken voor het hoogseizoen in Canada dat is toch wel even andere koek dan wij gewend zijn als we onze reizen plannen. Ik ga je hier meer over vertellen, zodat je goed voorbereidt je reis naar Canada kan gaan plannen.

Wat wil je zien? En wanneer?

Voordat we gaan kijken naar het boeken van de campings moet je natuurlijk bedenken welke bestemmingen je wilt zien tijdens je rondreis door Canada. Canada heeft talloze campings verspreid over het hele land. Populaire bestemmingen zijn onder andere de Rocky Mountains, Vancouver Island, de nationale parken Banff en Jasper. Ook moet je bepalen wanneer je naar Canada afreist. Het kampeerseizoen in Canada loopt over het algemeen van mei tot september, afhankelijk van de regio. Let op niet alle campings zijn al open in mei (of zelfs juni).

Canada op de bonnefooi?

Campings in Canada kunnen erg populair zijn, vooral tijdens de zomermaanden. Het is daarom verstandig om je campings van tevoren te boeken als je in het hoogseizoen naar Canada wilt reizen. Wij wilde eigenlijk op de bonnefooi door Canada reizen, maar na wat gedegen onderzoek kwam ik erachter dat het toch wel verstandig is om je campings vooraf te boeken. Op de bonnefooi reizen kan wel, maar heeft echt een aantal nadelen in onze ogen, zoals: 1. op elke camping zijn maar een paar fcfs (first come first serve) plekken. Je moet je dus al vroeg op de camping melden om een plekje te bemachtigen, wat wij persoonlijk zonde vinden van onze dag. 2. Daarnaast zijn er enkele overflow campings met fcfs plekken voor kampeerders die geen plek meer konden vinden. Dit zijn vaak betonnen parkeerplaatsen, wat de charme van kamperen in de natuur in prachtige nationale parken er in onze ogen wel een beetje uit haalt. 3. Als laatste liggen de campings in Canada vrij ver uit elkaar. Soms ligt de volgende camping wel 100km verderop. Als je dus geen plekje kan vinden op een camping moet je vrij ver doorrijden om bij de volgende camping te geraken. Hierdoor sla je veel mooie plekjes over en dan nog ben je niet zeker van een overnachtingsplek. Voor ons waren dit genoeg redenen om toch de campings vooraf te boeken.

Campings boeken in Canada

In Canada kan je op diverse plekken kamperen, denk aan: nationale parken, recreatiegebieden, particulieren campings, etc. De campings op nationale parken kosten ergens tussen de € 25,00 en € 40,00 per nacht afhankelijk van de faciliteiten. Particulieren campings kosten al gauw tussen de € 40,00 en € 60,00 per nacht, maar bieden vaak meer en luxere faciliteiten. Ga je in het hoogseizoen op vakantie dan moet je ruim op tijd de campings vastleggen. Voor het boeken van campings in nationale parken gaat het boekingssysteem (veelal) in maart open. Iedere camping krijgt een eigen openingsdatum. Op het moment dat je bijvoorbeeld een camping in het bekende nationale park Jasper wil, dan moet je op het juiste tijdstip op die datum achter je computer zitten, want het werkt net zoals het kopen van concerttickets. Je wordt in een wachtrij geplaatst en zodra je aan de beurt bent, kun je je plek naar keuze proberen te boeken. Voor Jasper stond ik als 19.000e in de rij en had ik niet mijn favoriete plek, maar wel een leuk plekje naast een speeltuin voor Flynn. Let op, wij reizen in juni wat net nog iets makkelijker is dan juli en augustus. Een week later stond ik als 2000e (lucky me) in de rij voor de campings in Banff en Lake Louise en had ik geluk dat ik bij beide mijn plekje van voorkeur nog kon boeken. Ik heb echter genoeg mensen op fora’s voorbij zien komen die als 44.000e geen plek meer konden krijgen. Kortom, campings boeken voor het hoogseizoen in Canada is hysterisch. Wij besloten dus ook eerst camping plekjes te bemachtigen en daarna pas de camper via Travelhome te boeken. Nadeel van laat de camper boeken is een hogere huurprijs, maar aangezien wij toch al vrij laat besloten om naar Canada af te reizen konden we daar al niets meer aan doen.

Onze reis

Hebben wij dan echt alle camping plekken al vooraf geboekt? Bijna alle, alleen bij Yoho national park konden wij helaas op onze datum van voorkeur geen plek meer bemachtigen. Wij hopen 2 nachten in deze regio te verblijven, dus op hoop van zegen gaan we erheen en kijken we wat de mogelijkheden zijn. Zo niet, dan zullen we moeten uitwijken naar een plek waar wel nog campingplekken zijn, maar dat zien we dan maar als een leuk avontuur voor twee dagen. Ik ben ieder geval blij dat onze reis niet in het teken staat van waar slapen we vanavond en is er nog wel plek. Tijdens onze rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland deden we alles op de bonnefooi, maar daar hebben we eigenlijk nooit gehad dat een camping vol zat. Daar vonden we het dus juist ontzettend veel vrijheid geven om te kunnen gaan en staan waar we wilde. Voor Canada denk ik inmiddels dat juist het vooraf boeken van de campings ons meer vrijheid gaat geven (voor in Canada), omdat je niet al vanaf het moment dat je wakker wordt je druk hoeft te maken waar je die avond gaat slapen en of er wel plek is.

Over enkele dagen vertrekken we naar dit prachtige land. Nieuwsgierig? Volg onze reis via ons Instagram account @flynngaatdewereldzien.

Foto’s afkomstig van Wirestock Freepik.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *