Queensland, gelegen aan de oostkust van Australië, is een betoverende plek vol natuurlijke schoonheid en avontuurlijke mogelijkheden. Met zijn prachtige stranden, weelderige regenwouden en unieke wilde dieren is Queensland een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen. Hier zijn enkele van de mooiste plekken in Queensland die je met je kinderen kunt bezoeken voor een onvergetelijke vakantie.

Deze gastblog is geschreven door Marlyn van Travel with Kids

Cape Hillsborough

Cape Hillsborough, gelegen ten noorden van Mackay, biedt een unieke ervaring voor gezinnen. Hier kun je ’s ochtends vroeg op het strand kangaroes en wallabies spotten die komen om te grazen bij zonsopgang. Het is een magisch gezicht dat kinderen zeker zal betoveren. Bovendien kun je prachtige wandelingen maken in het omliggende nationale park en genieten van de ongerepte natuur.

Whitsundays

De Whitsunday-eilanden zijn een paradijs voor gezinnen die van zon, zee en strand houden. Neem een boottocht of zeiltocht naar deze eilanden, waarvan Whitehaven Beach een hoogtepunt is vanwege zijn poederachtige witte zand en turquoise water. Kinderen kunnen snorkelen en zwemmen in de heldere wateren en kennismaken met het rijke zeeleven.

Heart Reef

Een bezoek aan Heart Reef is een romantische en betoverende ervaring voor zowel volwassenen als kinderen. Dit hartvormige koraalrif bevindt zich in het Great Barrier Reef en is te zien vanuit de lucht tijdens een helikoptervlucht of een vliegtuigtocht vanuit Cairns of Arlie Beach.

Billabong Sanctuary

De Billabong Sanctuary in Townsville is de perfecte plek om Australische dieren in het wild te ontmoeten. Kinderen kunnen kangoeroes voeren, koala’s bewonderen en meer te weten komen over de rijke biodiversiteit van Australië. Het is een educatieve en leuke ervaring voor het hele gezin.

Wallaman Falls

Wallaman Falls, gelegen in Girringun National Park, is de hoogste permanente waterval in Australië. Het uitzicht op deze majestueuze waterval is adembenemend en er zijn wandelpaden die geschikt zijn voor gezinnen.

Mission Beach

Als je het ons vraagt, het mooiste strand van Australië! Mission Beach is een ontspannen badplaats met lange zandstranden en tropische regenwouden. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de zon, terwijl kinderen zandkastelen kunnen bouwen en deelnemen aan verschillende watersportactiviteiten.

Millaa Millaa Waterfall

De Millaa Millaa Waterfall is een schilderachtige waterval in de Atherton Tablelands-regio. Het is een geweldige plek om af te koelen op een warme dag en biedt een prachtige omgeving om te picknicken en te wandelen. Bonus: je parkeert direct naast de waterval, dus geen lastige hikes met kleine kinderen. Kom wel vroeg, want het kan hier druk worden.

Fitzroy Island

Fitzroy Island, gelegen voor de kust van Cairns, is een tropisch paradijs met prachtige stranden en helder water. Je kunt hier snorkelen (met geluk zie je schildpadden!), kajakken en wandelen over de vele paden die het eiland doorkruisen.

Australië, Queensland, Travelwithkids

Palm Cove

Palm Cove, een pittoresk stranddorpje ten noorden van Cairns, is ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar ontspanning. De kalme wateren en het aangename weer maken het een geweldige plek voor kinderen om in de oceaan te zwemmen en te genieten van watersporten.

Great Barrier Reef Drive

De Great Barrier Reef Drive is een schilderachtige kustweg die je meeneemt langs enkele van de mooiste delen van de kust van Queensland. Stop onderweg op verschillende stranden en uitkijkpunten om te genieten van het adembenemende uitzicht.

Four Mile Beach

Four Mile Beach in Port Douglas is een geweldige plek voor gezinnen om te ontspannen en te spelen in het zand. Het ondiepe water is perfect voor kinderen om veilig te zwemmen.

Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten in de natuur of gewoon wilt ontspannen op het strand, Queensland biedt tal van mogelijkheden voor gezinnen met kinderen. Deze bestemmingen zullen je kinderen betoveren en herinneringen creëren die een leven lang meegaan. Dus pak je koffers en ga op ontdekkingstocht in dit prachtige deel van Australië met je geliefden. Queensland wacht op jullie!

Australië, Queensland, Travelwithkids

Over Marlyn van Travel with kids

Ik ben Marlyn en samen met mijn man en twee kinderen, Lizzy (2018) en Quinn (2020), een reislustig gezin uit de omgeving van Rotterdam. Toen Lizzy werd geboren, dachten we dat onze dagen van verre reizen voorbij waren. We hadden naar de verhalen van anderen geluisterd en begonnen bijna te geloven dat reizen met kinderen onmogelijk was. Gelukkig ontdekten we al snel dat het anders kon. Het reizen hoefde niet te stoppen nu we ouders waren geworden; het werd zelfs een nog belangrijker deel van ons leven. In feite bracht het ouderschap een nieuwe dimensie aan onze reizen, vol avontuur, ontdekking en kostbare herinneringen. Op onze website en ons Instagram-account delen we niet alleen onze eigen reisverhalen, maar ook inspirerende avonturen van andere reislustige gezinnen. Ons doel is om te laten zien dat je zelfs met jonge kinderen nog steeds geweldige reizen kunt maken.

Nieuwsgierig naar nog meer prachtige routes door Australië? In 2019 reisde ik (Vonneke) samen met Jerry in zes weken van centraal Australië naar Zuid-Australië en via de Oostkust omhoog naar Brisbane.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *